Krever erstatning fra aksjonistene

Oslo havn krever erstatning fra Knut Chr. Hallan og Frank-Hugo Storelv etter en aksjon 31. mars 2008 hvor de helte 16 liter saltvann i en lekter.

Oslo havn krever erstatning fra Knut Chr. Hallan og Frank-Hugo Storelv etter en aksjon 31. mars 2008 hvor de helte 16 liter saltvann i en lekter. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Oslo Havn krever 78.000 kroner i erstatning fra Knut Chr. Hallan og Frank-Hugo Storelv.

MALMØYKALVEN/OSLO TINGRETT: Erstatningskravet er knyttet til aksjonen 31. mars 2008 hvor Storelv og Hallan tok seg om bord i lekteren Mudder 075 og helte «et ukjent stoff i lasten».

LES OGSÅ: Deponisaken i retten igjen

Arbeidet med tømming av lekterlasset ble umiddelbart stanset og SFT kontaktet. Kostnadene, som Oslo Havn nå vil ha inndekt, er tap de mener å ha hatt i forbindelse med at lekteren ble tatt ut av produksjon og tester som ble tatt for å verifisere innholdet i vesken som ble helt i lasset.

LES OGSÅ: Dropper samtlige vitner

– Meningsløst

Knut Chr. Hallan er overrasket over erstatningskravet.

– Det var fire spylevæskekanner med saltvann som ble helt i lasten. Dette ble gjort for å teste reaksjonene deres med tanke på et sporingsforsøk, sier Knut Chr. Hallan.

Han mener det er meningsløst at de nå skal holdes økonomisk ansvarlig for dette, da det straks etterpå skal ha blitt opplyst at vesken bare var saltvann.

Sent varsel

– De mener de ikke kunne tømme lekteren, selv om vi med en gang fortalt dem at det var saltvann. Jeg er også forundret over at jeg først får forklare meg om sporingsforsøket én uke før rettssaken og at vi får erstatningskravet servert én dag før saken startet i retten, sier Knut Chr. Hallan som mener saken burde vært lagt bort for lenge siden.

– Dette er en ren hevnaksjon fra Oslo Havn, mener Hallan.

Dom til uken

Oslo havn har fått tilbud om å svare, men viser til anmeldelsen.

Saken mot Hallan, Storelv og Rune Haaland behandles i tingretten denne uken. Dom er ventet i neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.