RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever et rettferdig valg


Det var helt stille fra ambassaden sin side mens demontrantene ropte ut sine kamprop. FOTO: Anita Bakk Henriksen.
Det var helt stille fra ambassaden sin side mens demontrantene ropte ut sine kamprop. FOTO: Anita Bakk Henriksen.
Drøyt tyve demonstranter samlet seg i dag utenfor den Sudanske ambassaden for å uttrykke sin misnøye mot elendig valgorganisering i Sudan.

FROGNER: I april skal det holdes valg i Sudan, og registreringen til valget må gjøres før desember måned er omme. Regina Stewart er leder i organisasjonen Nuba Mountain, og hun er ikke fornøyd med ordningen.

– Dette er alt for kort frist på å registrerer seg, og i tillegg er det et krav fra Sudanske myndigheter at vi må ha Sudansk pass. Det er helt uhørt i et land hvor det er så mange flyktninger som verken har råd eller mulighet til å skaffe seg det, sier hun opprørt..

Den Internasjonale foreningen for Nuba Fjellene har i samarbeid med Sudans Peoples Liberations Movement (SPLM) sendt inn en oppfordring til National Election Commission hvor de blant annet skriver:

– Det er behov for mer registreringssentre i Europa, Øst-Afrika, Afrikas Horn, og Australia.

– Det er behov for en enkel og fantasifull registreningsprosess som fjerner behovet for et sudansk pass, av den enkelt grunn at svært få faktisk er i besittelse av pass grunnet økonomi, eller at de er flyktninger.

Stewart mener det er på grensen til valgjuks det sudanske myndigheter nå gjør, og om ikke ordningen blir forandret vil det aldri kunne være et rettferdig valg i Sudan.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere