*Nettavisen* Nyheter.

Krever flere svømmeanlegg

Janne Svegården (Arbeiderpartiet) raser mot byrådet. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Oslo er dårligst på svømmeanlegg i landet. Janne Svegården (A) krever at at byrådet innfrir løftene om fire nye anlegg, snarest.

OSLO: I planen for Idrett og friluftsliv 2009-2012 ble det med stort flertall i bystyret vedtatt 4.mars 2009, at Oslo trenger nye svømmeanlegg, i alt fire.

– Dette har jeg tatt opp gang på gang i bystyret, sier Janne Svegården (Arbeiderpartiet) som er indignert og sjokkert over hvor lite byrådet har klart å utrette. Det har gått snart to bystyreperioder, og AP og SV har gang på gang fremmet forslag om bevilgninger til prosjektering av svømmeanlegg og til økte åpningstider i svømmehallene.

– Jeg stilte senest spørsmål i spørretimen før sommeren om hva byrådet har gjort etter at idrettsmeldingen ble behandlet i bystyret for halvannet år siden for å få flere svømmehaller, og om hvilke planer som nå foreligger. Et vagt svar om å anlegge et svømmanlegg i forbindelse med er kjøpesenter på Økern, (i privat regi), var svaret Svegården fikk.

Trenger anlegg i vest

Svegården stiller seg positiv til at lokale Høyre-politikere går inn for svømmehaller, men oppfordrer dem til å påvirke egne partifeller på rådhuset for å få fortgang i saken.

– Oslo vest trenger sårt svømmeanlegg, sier Svegården som mener at alle muligheter for lokaliseringer i vest må vurderes også forslagene som er kommet om Frogner stadion.

– Men dette haster. Det har allerede gått svært lang tid uten at noen planlegging er igangsatt, sier Svegården som ikke stiller seg negativ til eventuelt anlegg på Frogner stadion.

Sogn bads framtid henger i en tynn tråd, og tilbudet er minimalt på vestkanten utenom sommerhalvåret på Frognerbadet. Men det er ikke bare mangel på svømmenanlegg som opptar politikeren, men like så mye den labre kapasiteten for svømmeopplæring for barn

Bedre svømmeopplæring

Hun etterlyser bedre svømmeundervisning, og selvsagt steder hvor denne undervisningen kan finne sted.

– Man må bygge flere anlegg slik at det blir mulig for alle byens innbyggere å få tilgang til svømmeanleggene. Dette gjelder også idretten som på grunn av mangel på anlegg og treningstid i dag har vanskelige vilkår, både for å drive svømmeopplæring og for ä kunne rekruttere flere unge til klubbene, sier Svegården.

Ingenting

– Byrådet har ikke levert noen verdens ting, sier Svegården som likevel velger å være optimist.

Svegården har selv to aktive svømmere i familien, og hun synes det er en skandale at man i landets hovedstad ikke klarer å oppfylle de mest elementære kravene for svømmeanlegg og undervisning.

– Vi har en ekstra stor utfordring i Oslo med mange minoritetsspråklige hvor svært mange ikke kan svømme, sier hun.

– At skolebyråden nå vil bedre svømmeopplæringen er positivt og på høy tid, men hvordan skal dette gjennomføres når byrådets egen fagetat i idrettsmeldingen sier at det ikke er anleggskapasitet til å øke svømmeundervisningen med dagens svømmeanlegg i Oslo spør Svegården.

– Her må noe skje raskt, og byrådet må vise dette gjennom handling i budsjettet for 2011, sier hun.

Det lyktes ikke Lokalavisen å få svar fra Idrettsbyråd Kallmyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.