Gå til sidens hovedinnhold

Krever handikap-inngang snarest

– Vi gir dem frist til 1. januar, sier Jørgen Foss.

TORSHOV: – Da vi hadde årsmøte her i februar, ble det stilt krav om at lokalene skulle gjøres tilgjengelig for funksjonshemmede. Vi hadde folk som hadde brukt TT-kortet for å være med. De måtte gjøre vendereis, fordi de kom ikke inn, sier Jørgen Foss.

Dropper Kulturslottet

– Så fra 1. januar kan ikke bydelen lenger legge noen av sine kulturarrangementer hit, konstaterer Foss.

Både han og leder av Sagene Handikaplag, Roger W. Holland, registrerer at lite er skjedd siden Østkantavisa belyste saken i mai dette år.

– Det er ikke skjedd noe på tre år. Jeg synes dette er diskriminerende, mener han.

Holland blir provosert av å lese annonser om at det holdes vinkurs inne på Soria Moria.

– Dersom jeg hadde ønsket å være med på kurset, hadde jeg ikke kommet inn. Det er i strid med antidiskrimineringsloven, sier han videre.

Hva synes du om at bydelen har fattet et vedtak om boikott?

– Vedtaket er bra. Vi skjønner at de gir dem frister, men nå har de hatt muligheten i tre år. Det er uforskammet lang tid, og det er direkte uhøflig å ikke gjøre noe, smeller det fra lokallagslederen.

Foss presiserer at vedtaket ikke handler om å gjøre livet surt for Kulturslottet.


– Dette er en fantastisk kulturarena, som har arrangementer hver dag. Men vi politikere er nødt til å ta ansvar. Når vi ser at dette ikke blir ivaretatt, må vi sette ned foten. Nå gir vi dem en frist, og da har de tid på seg til å få det istand. Husk at dette ikke er en hvilken som helst restaurant. Det er bydelens kulturarena. Og hver gang de har et arrangement, er det en gruppe som ikke får komme inn.

– Jeg har god kontakt med dem, og håper på en fortsatt dialog. Men jeg er skuffet over at det tar så lang tid, sier Foss.

– Forstår frustrasjonen

Christian Dege som står ansvarlig for bygget, sier dette til Østkantavisa.

– Vi jobber med saken og har jobbet med den lenge. Vi håper å ha det på plass innen jul, om ikke noe uforutsett skjer. Vi ser frem til å komme dithen at vi kan ønske alle velkommen. Men saken har vært mer komplisert enn forespeilet, fordi det er snakk om et gammelt bygg, og vi er nødt å følge bygningsforskriftene. Men jeg forstår hans frustasjon, sier Dege.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar