RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FARLIG SKOLEVEI: Atle Carlsen i Ekeberg skoles FAU synes det er positivt at bydelsutvalget støtter dem i at det kreves omfattende tiltak for å bedre trafikksikkerheten ved skolen.
FARLIG SKOLEVEI: Atle Carlsen i Ekeberg skoles FAU synes det er positivt at bydelsutvalget støtter dem i at det kreves omfattende tiltak for å bedre trafikksikkerheten ved skolen. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Krever handling før liv går tapt

Situasjonen ved Ekeberg skole er så prekær at strakstiltak er påkrevet mener Bydelsutvalget på Nordstrand.

SIMENSBRÅTEN: Foreldre og ansatte ved Ekeberg skole fortviler: I oktober var det igjen en trafikkulykke ved Ekeberg skole.

Ulykken inntraff på ettermiddagen ved fotgjengerfeltet ved bussholdeplassen på Simensbråten.

En ti år gammel jente ble påkjørt da en bilist kom opp Brannfjellveien. Jenta skal ha stått på fortauet da bilen traff henne. Resultatet var et komplisert beinbrudd og sykehusinnleggelse.

Ulykken føyer seg inn i rekken av ulykker ved Ekeberg skole.

– Til tross for at vi har hatt mange trafikkulykker ved Ekeberg skole, har vi hatt flaks at ingen har endt verre. Vi kan ikke forvente at vi skal være like heldige i fremtiden, sier Atle Carlsen i FAUs trafikkgruppe.

LES OGSÅ: 28 busser kjører inn og ut av holdeplassen ved skolen i timen

Mange farlige forhold

Det er flere forhold som bidrar til en utrygg situasjon.

Det går tett trafikk forbi skolen, også større kjøretøy. Det er en endeholdeplass for to busslinjer her, noe som fører til en kontinuerlig strøm av busser inn og ut av holdeplassen.

Atle Carlsen forteller at det også er et stort problem at foreldre som kjører barna bruker snuplassen til å sette av barna:

– Det medfører ofte at bussene blir stående og vente midt i fotgjengerfeltet. Trafikk på begge sider forsøker å passere og farlige situasjoner oppstår.

LES OGSÅ: Tar ingen sjanser med skolebarna

Strakstiltak og analyser

Bymiljøetaten (BYM) foreslår å skilte med «stans forbudt» i Vårveiens sørside ved snuplassen samt og foreta en enkel ombygging av holdeplassen. Ruter støtter disse forslagene.

Saken ble tatt opp i Nordstrand bydelsutvalg (BU) 20. november. Det var enighet om at situasjonen er uholdbar.

Øystein A. Larsen (H) som har sittet i driftsstyret ved skolen påpekte at her er det bare et tidsspørsmål før liv går tapt.

BU mener at tiltakene foreslått av BYM ikke er tilstrekkelig. I sitt vedtak ber BU blant annet om at det utredes mulighet for å etablere en snuplass for bussen på den kommunale tomten i enden av Vårveien ved Ryen.

LES OGSÅ: Kåres vei-vedtak satte sinnene i kok

Helhetlig vurdering samt strakstiltak

BU ber om at det gjøres en grundig utredning av de trafikale forhold ved Ekeberg skole og at det iverksettes strakstiltak.

Strakstiltakene går på å sette opp sperringer slik at det ikke er mulig å krysse ved bussenes inn- og utkjøring samt at fotgjengerfeltet ved Ekeberg skole blir lysregulert.

– BYM sitt forslag om å skilte med «stans forbudt» er et positivt bidrag, men jeg er enig at det ikke er tilstrekkelig, sier Carlsen og legger til:

– Strakstiltak er positivt, men ikke nok. BU foreslår en grundig trafikkanalyse av området, og det er fornuftig. Det er vanskelig for FAU å vurdere hvilke tiltak som vil ha best effekt, men ved å løfte blikket kan de rette faginstanser lage en helhetlig plan som ivaretar sikkerheten til barna våre på best mulig måte.

LES OGSÅ:

Slik skal Solveien stenges

– Foreldre er den største trafikkfaren

Nå blir halldrøm på Ekeberg virkelighet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere