RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håkon Haugli (Ap) og resten av opposisjonen mener byrådet nå må ta tak i utfordringene i de kommunale boligene i Oslo.
Håkon Haugli (Ap) og resten av opposisjonen mener byrådet nå må ta tak i utfordringene i de kommunale boligene i Oslo.

Krever handling fra byrådet

Opposisjonen går nå hardt ut mot byrådet, og krever opprydning i de kommunale boligene i byen.

OSLO ØST: Kommunen har det samme ansvaret for alle beboere, og da kan de ikke gi dem et kollektivt ansvar for at noen ikke har boevne, sier Håkon Haugli (Ap), som mener grensa for lengst er nådd hva boforhold i kommunale boliger angår.

Her er din anledning til å rydde opp, Merete Agerbak-Jensen, sier han, direkte mynta på byråd for byutvikling.

Kommunen har ansvaret

Forrige uke fortalte Østkantavisa om familien Henriksen med mor og fem barn, hvorav fire er kronisk syke. Familien bor på 70 kvadratmeter i en leilighet i Tøyengata. Familien har store mengder muggsopp i leiligheten, og de har funnet både larver og kakerlakker.

LES OGSÅ: Bor med kakerlakker

Fullstendig uholdbart mener opposisjonen i Rådhuset, som nå raser over byrådets manglende evne til å rydde opp.

Kommunen har ansvar for å sørge for at hun har en ordentlig bolig, sånn er det bare! Vi prøver å gjøre det vi kan, vi tar det opp og følger det opp ved å synliggjøre det med våre alternative budsjetter. Men alternativt budsjett hjelper ikke Henriksen med sin konkrete situasjon, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap), som mener situasjonen er uholdbar.

LES OGSÅ: Ingen løfter om bytte av bolig

Det er barnefamilier som lider mest, og med den boligpolitikken som er i dag er det opptil fire års ventetid på kommunale boliger i Oslo, sier hun.

Arbeiderpartiet har for andre gang på kort tid avkrevd byrådet svar for mangelfullt vedlikehold i de kommunale boligene.

For dyrt

Håkon Haugli mener byrådet feilprioriterer de kommunale midlene, og peker spesielt på privatisering av vaktmestertjenestene.

I Brinken 2 betaler kommunen 340 000 kroner i året for ordinær sjekk og kontroll. For de samme midlene kunne man ansatt en person på fulltid, sier han, og mener Boligbygg og byrådet må ta beboerne på alvor.

Bevisbyrden ligger på Boligbygg. Når beboerne for eksempel opplever at det ikke er vasket i oppgangen, så forutsetter jeg at de reiser ut og faktisk sjekker, sier han, og får støtte av partifelle Tellevik Dahl.

Jeg har vært opprørt over situasjonen i mange år og syns den forverrer seg fra dag til dag. Boligbygg har for lite penger til å rette opp i mangler og til vedlikehold. Derfor har vi satset mye på det i våre budsjetter, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere