RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever idrettshallen tilbake


Her arkitektskissene av flerbrukshallen, slik den var tenkt i november 2007. Illustrasjon: HWR ARKITEKTER AS
Her arkitektskissene av flerbrukshallen, slik den var tenkt i november 2007. Illustrasjon: HWR ARKITEKTER AS
FAU og Kjelsås IL finner seg ikke i at flerbrukshallen på "nye" Kjelsås skole er strøket. Kjelsås IL har fortjent anlegget, mener bydelens miljø-, plan og samferdselskomité.

KJELSÅS: I plantegningene til "nye" Kjelsås skole lå det inne en helt ny Kjelsåshall, med egen oppvarmings-/flerbrukshall. Men da budsjettrammen for prosjektet ble satt til 425 millioner i fjor høst "forsvant" oppvarmingshallen fra tegningene.

LES OGSÅ: Kjelsås IL i harnisk

Krever omgjøring

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, krever Kjelsås IL at "Oslo kommune sørger for de nødvendige bevilgningene til at hallen kan tas inn i prosjektet igjen."

Den foreslåtte flerbrukshallen var blant annet beregnet til bruk av idrettsbarnehagen, noe som nå utgår. Dette får som konsekvens at idrettsbarnehagen kommer til å legge beslag på idrettshallen fram til barnehagen stenger kl. 17.00.

Dette går i sin tid ut over de andre hallidrettene som Kjelsås IL er ansvarlige for, ifølge sakspapirer fra bydelen. Det er også ubekreftede rykter i omløp om at også tribunekapasiteten ved idrettshallen skal reduseres, skriver bydelen.

FAU: Må holdes åpne

Alle muligheter må holdes åpne for at en oppvarmingshall kan tas inn igjen i prosjektet. Prosjektet legger opp til sambruk mellom barnehage, skole, SFO og idrett, og det blir derfor

svært ugunstig med kun en stor flate i en hall, skriver Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) i en uttalelse sendt til berørte parter i byggesaken, og legger til:

Til tross for en moderne løsning på oppdeling av hovedhallen vil det bli trangt og mye støy når 3 eller 4 felt benyttes samtidig. Spesielt når brukerne varierer fra barnehage, via småskolen til mellomtrinnet.

FAU er også svært bekymret for det totale idrettstilbudet til barn og unge i bydelen. Hvis ikke oppvarmingshallen realiseres, blir situasjonen en hall mindre i bydelen enn hva det er i dag.

Har fortjent bedre

Miljø-, plan og samferdselskomiteen i bydelen gir sin fulle støtte til Kjelsås IL og FAU.

I komiteens vedtak heter det at "Bydel Nordre Aker hevder at Kjelsås IL for lengst har gjort seg fortjent til en mer tidsmessig ramme rundt sine mange idretter, enn hva de har måttet leve med over lang tid." Komiteen ber også Oslo kommune om å finne finansieringsløsning som sikrer oppvarmingshallen og tribuneanlegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere