*Nettavisen* Nyheter.

Krever klimakutt

Kamilla Kristoffersen, Eirin Garnes, Annika Herrestad og Embla Nerland representerer Nordstrand Natur og Ungdom under NUs årlige landsmøte i Fredrikstad.

Natur og Ungdom starter året med å avholde sitt årlige landsmøte i Fredrikstad.

Nordstrand: Kamilla Kristoffersen, Eirin Garnes, Annika Herrestad og Embla Nerland fra Nordstrand ble valgt til å representere Nordstrand Natur og Ungdom på landsmøtet.

Sammen med rundt 200 andre representanter fra hele landet, skal de vedta Natur og Ungdoms hovedsaker og politikk for 2008.

De lover at Natur og Ungdom vil kjempe hardt for at politikerne vil gjennomføre konkrete tiltak både nasjonalt og lokalt som vil kutte de norske klimagassutslippene.

Rekordhøye utslipp

1. januar gikk vi inn i kyotoperioden som forplikter Norge til å begrense klimagassutslippene til 1990-nivå. Men Norge ligger langt unna å nå den målsettingen. Mellom 1990 og 2006 økte utslippene med åtte prosent, og klimagassutslippene har vært rekordhøye i 2007, som følge av regjeringens olje og gasspolitikk. Nordstrand Natur og Ungdom krever at politikerne nå går over fra å komme med tomme løfter og tomprat, til å innføre konkrete tiltak som kutter Norges klimagassutslipp, sier Embla Nerland og legger til:

FNs klimapanel har anslått at vi må redusere utslippene med 60-80 prosent dersom vi skal greie å minimere skadene ved global oppvarming. Det er på tide at Norge nå tar ansvar og kutter sine klimagassutslipp.

Lokalt løft

Nerland mener det er nødvendig at også Nordstrand kutter sine klimagassutslipp.

Alle utslipp kommer fra et sted, og dersom Norge skal greie å kutte sine klimagassutslipp og overholde sine internasjonale forpliktelser, er det viktig at vi også kommer med konkrete tiltak om kutt. Et av de viktigste tiltakene som Nordstrand og bystyret i Oslo kan gjøre er å sørge for å skifte ut oljefyr i bydelen, bedre kollektivtilbudet og få et bilfritt sentrum. Klimaendringene er den største trusselen verden står ovenfor, og det er de fattigste som rammes hardest. Nordstrand Natur og Ungdom krever at politikere både nasjonalt og i Oslo nå innfører konkrete tiltak for å kutte utslippene. Vi krever handling nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.