Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever lokale klimakutt i 2009

Elin Swärd (f.v), Asta Rønning Fjærli, Maren Drolsum Brumoen og Astri Strand Lindbæck ble valgt inn sentralt i Natur og Ungdom som representanter fra Oslo Vest Natur og Ungdom.
Elin Swärd (f.v), Asta Rønning Fjærli, Maren Drolsum Brumoen og Astri Strand Lindbæck ble valgt inn sentralt i Natur og Ungdom som representanter fra Oslo Vest Natur og Ungdom.
Valg og klimaforhandlinger gjør 2009 til et avgjørende år for å kutte norske klimagassutslipp, mener Oslo Vest Natur og Ungdom. De krever at også lokalpolitikerne nå kommer på banen og sørger for å kutte utslippene lokalt.

FREDRIKSTAD/ OSLO VEST: Natur og Ungdom startet 2009 med å avholde sitt årlige landsmøte i Fredrikstad.

Asta Rønning Fjærli, Maren Drolsum Brumoen, Elin Swärd og Astri Strand Lindbæck fra Ullern og Vestre Aker er valgt som representanter fra Oslo Vest Natur og Ungdom. Sammen med rundt 200 andre representanter fra hele landet, skal de vedta Natur og Ungdoms hovedsaker og politikk for 2009.

Konkrete tiltak

Vi lover at Natur og Ungdom vil kjempe hardt for at politikerne vil gjennomføre konkrete tiltak både nasjonalt og lokalt som vil kutte de norske klimagassutslippene, sier Maren Drolsum Brumoen til Akersposten.no.

Klimaforhandlingene i København, og valget, vil ha stor betydning for i hvilken grad Norge vil kutte sine egne klimagassutslipp. Samtidig mener Oslo Vest Natur og Ungdom at dette ikke må være en hvilepute for politikere lokalt, sier hun.

All oljefyr må skiftes ut

Oslo Vest Natur og Ungdom krever nå at at all oljefyr skiftes ut, samt månedskort til 200 kroner for å sørge for at utslippene også kuttes lokalt.

Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede i gang. FNs klimapanel har anslått at vi må redusere utslippene med opp mot 85 prosent innen 2050 dersom vi skal greie å minimere skadene ved global oppvarming. Samtidig vokser utslippene fra veitrafikken ukontrollert og utslippene fra oljeindustrien er tilnærmet doblet siden 1990. Det er på tide at Norge nå tar ansvar og kutter sine klimagassutslipp, sier Drolsum Brumoen.

Astri Strand Lindbæck mener det er nødvendig at også Oslo vest kutter sine klimagassutslipp.

Alle utslipp kommer fra et sted, og dersom Norge skal greie å kutte sine klimagassutslipp og overholde sine internasjonale forpliktelser, er det viktig at også Ullern og Vestre Aker kommer med konkrete tiltak som kutter sine utslipp. Et av de viktigste tiltakene som Oslo kan gjøre er bilfritt sentrum, rushtidsavgift, bedre kollektivtilbud, samt utskifting av all oljefyr, sier Strand Lindbæck.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!