*Nettavisen* Nyheter.

Krever monstermast-svar fra Ap

Annette Franck ledet spørrerunden på folkemøtet hvor den ene beboeren etter den andre reiste seg for å stille spørsmål til Statnett. Foto: Foto: Christian Haksø

Folkeaksjonen mot monstermaster i Mærradalen stiller på galleriet ved neste bystyremøte. De vil avkreve et svar fra Arbeiderpartiet.

OSLO VEST: Aksjonsgruppen talsperson Annette Franck oppfordrer alle som bryr seg å møte på galleriet under bystyremøtet den 30. januar klokken 15.00.

– Byrådet vil informere om hva som er byrådets innstilling når det gjelder hvor den nye kraftledningen skal gå. I den forbindelse forventer vi at Oslo Arbeiderparti har tatt et standpunkt, sier Franck.

Stort engasjement

– Nå er det usikkerhet knyttet til dette etter at leder av Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, har signalisert at han vil prioritere naturen i Nordmarka, der hvor Sogn-Ådal-linjen går, sier Franck.

Aksjonsgruppen er glad for at rundt 350 personer dukket opp på folkemøtet i forrige uke. Mange flere fulgte møtet som ble overført på video på dittOslo.no.

Les live-referat fra møtet og se video her!

– Det viser hvor stort engasjementet er. På folkemøtet fikk vi se at engasjementet rakk langt ut over dem som eventuelt blir direkte berørt av en ny kraftlinje. Nå gjelder det å fortsette kampen, sier Franck.

Livskvalitet for barna

Høyre har allerede avgjort at de ikke ønsker master i Mærradalen. I siste omgang vil avgjørelsen om hvor den nye kraftlinjen inn til Oslo skal gå bli tatt på regjeringshold.

– Da er det viktig å vite svaret fra Oslo Arbeiderparti og om leder og stortingsrepresentant Jan Bøhler virkelig er mest opptatt av Marka, hvor estetiske hensyn skal ha større betydning enn livskvaliteten for våre barn. Bli med på møtet 30. januar og vis at vi er mange som er opptatt av dette. Vi vil vite hva som er Arbeiderpartiets syn i bystyregruppen. sier Franck.

Hun viser til at oppmøtet foran rådhuset er klokken 14.30 og at aksjonsgruppen kan kontaktes på monsternekt@gmail.com. «Nei til monstermaster i Mærradalen» har også egen facebookside.

– Vi møter gjerne gruppeleder Libe Rieber-Mohn og Jan Bøhler. Vi oppfordrer dem også til å ta en søndagstur i Mærradalen for å se hvilket flott turområde som kan bli ødelagt.

Les også: Natur eller boområder?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag