Gå til sidens hovedinnhold

Krever opprør

Rødt nekter å godta at bydelene nok en gang må kutte i økonomien, og krevde opprør mot Rådhuset da Bydel Grünerløkka behandlet budsjettet i går.

LØKKA: Rødt lever i en litt annen verden enn de andre partiene. Det er vel det vi kaller virkelighetens verden, sa Gudmund Dalsbø (R), og påpekte at bydelen de siste åra har vært nødt til å kutte 90 millioner kroner.

De andre partiene sier «nå er det nok, og nå går det ikke mer», men i motsetning til de andre husker Rødt dette et år etterpå, og vi går ikke med på å kutte mer, sa han, og oppfordret samtidig til opprør mot Rådhuset.

Vi ønsker å samle til et opprør mot Rådhuset, sa han, men fikk ikke gehør fra sine BU-kollegaer.

Mer til frivillighet

Imdilertid fikk Bydel Grünerløkka tildelt 3,2 millioner kroner av bystyret etter at bydelsdirektøren la fram sitt budsjettforslag tidligere i høst. Dermed kunne bydelen tillate seg noen ekstrabevilgninger, blant annet til frivillighet.

Frivillighetsmidlene er foreslått tatt ut, men der foreslår vi å ta inn 400 000 kroner igjen. Det er det samme beløpet som vi hadde i fjor, sa Knut Tvedten (H), som fikk æren av å åpne gårsdagens budsjettdebatt i Bydel Grünerløkka.

Og forslaget fikk gehør hos samtlige partier.

Venstre har alltid flagget høyt at frivillig sektor bør prioriteres, så for oss er det særdeles viktig å gjeninnføre frivillighetsmidlene. Vi får betydelig mer igjen for disse pengene enn vi kunne fått for de samme midlene andre steder, sa Jarl Alnæs (V).

Og dermed ble det vedtatt at Bydel Grünerløkka også neste år vil sette av 400 000 kroner til frivillig arbeid.

I tillegg til frivillighetsmidlene ble det i et forlik mellom Venstre, SV, Høyre og Ap vedtatt mindre besparelser i barnehagesektoren. Det ble også enstemmig vedtatt at det ikke skal være egenandel på trygghetsalarmer, ei heller skal det kuttes i TT-ordningen.

Stemte mot

Det endelige budsjettet ble riktignok ikke enstemmig vedtatt. Rødt gikk som forventet mot budsjettet i sin helhet. Dette er et prinsipp de har fulgt i en årrekke, og under gårsdagens budsjettbehandling oppfordret de sine partikollegaer til å følge etter.

Dere vil altså at bydelsutvalget skal gå ut å si hvor ille dette er. Er du komfortabel med å fortelle befolkningen at tjenestene bydelen leverer ikke er gode nok?, spurte Jarl Alnæs (V).

Bydelsdirektøren sier at vi balanserer på en knivsegg, og det synes jeg er godt formulert. Jeg er komfortabel med åfortelle hvordan virkeligheten er, sa Gudmund Dalsbø (R).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar