*Nettavisen* Nyheter.

Krever opprydding i TT-skandalen

Mange har fått erfare at den nye TT-ordningen ikke har fungert. Nå krever brukere og politikere på Søndre Nordstrand at det ryddes opp i skandalen.

Søndre Nordstrand: Nordstrands Blad har gjennom flere reportasjer tatt opp den vanskelige situasjonen TT-brukere har kommet i etter at Samres tok over tjenesten fra nyttår.

LES OGSÅ:

Totalt kaos for ny TT-kjøring

– Vi eldre orker ikke dette

Skriver brev om TT-kaoset

Byråden: Går aldri tilbake til gammel TT-ordning

I bydelsutvalgets møte i morgen kveld (torsdag) kommer saken opp. Bydelens råd for funksjonshemmede har bedt sitt sentrale råd ta grep slik at det ryddes opp i det de betegner som TT-skandalen.

Etter å ha redegjort for saken, konkluderer de med at kommunens kontrakt med Samres heves og at man går tilbake til det gamle TT-systemet.

Politikerne reagerer

Flere lokalpolitikere har reagert sterkt på den service TT-brukerne nå får.

Hanne Hodnebrug har på vegne av KrF i bydelen fremmet forslag til uttalelse hun håper å få BU med på. Dette munner ut i følgende :

«Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand krever at byrådet tar tak i situasjonen slik at alle TT-brukerne kan få et godt og hensiktsmessig tilbud.»

Og da TT-saken var i bydelens helse- og sosialkomite, fremmet Frp-representanten Johnny Borrebæk følgende forslag som han fikk full tilslutning til:

«BU ber bydelsadministrasjonen å sørge for at TT-brukere som må ha fast sjåfør eller egen transport innvilges dette snarest. TT-brukerne må ha en trygg transport innenfor beregnet klokketid slik at de får en forutsigbar hverdag for seg selv og sine pårørende.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.