Gå til sidens hovedinnhold

Krever opprydding på Idioten

Nå må det bli fint igjen på Idioten, krever beboerne i strøket. Erik Berg-Jacobsen i Adamstuen Garasjer lover å jevne ut de to store jordhaugene på området innen et par ukers tid.

ADAMSTUEN: Vi har selvfølgelig forståelse for at man må grave opp området på grunn av lekkasjer, men dette arbeidet startet i november i fjor, sier Kari Monsen. Hun peker på ironien i det hele, da bydelsutvalget endelig hadde vedtatt at man gikk imot all utbygging på det omstridte området til beboernes store glede, kom en traktor trillende opp på haugen. Man måtte grave to store grøfter på området grunnet lekkasjeskader i det underjordiske garasjeanlegget.

Man skjønner jo at jorda tar tid å tørke, men nå har det vært fint vær lenge, sier Gunnar Helset.


Trenger plenen

Vi vil ha det grønt og i orden nå, sier beboerne og medlemmer i Valleløkken-Bolteløkka Vel. Grillsesongen er allerede i gang, og folk fra nærmiljøet strømmer til den lille haugen.

Det er jo kjempepopulært å ligge på plenen her oppe å sole seg, sier Geir Mandt. I dag tar de to store grøfthaugene mye av plassen til det lille gressområdet på skråningen. Beboerne er lei av at man ikke har tatt seg bryet med å ryddde opp, noe de nå mener er på høy tid.

Denne kummen har ligget sånn lenge, påpeker naboene. Bare noen meter fra barnehageporten opp på haugen er et lite hull i asfalten. En kum ligger noen meter lenge borte, og beboerne synes det er skammelig at man ikke rydder opp etter seg.


Dypt hull

I tillegg er det særlig på nedsiden av Idioten det graves dypt. Et nærmere tre meter dypt hull står forholdsvis usikret, og kan være farlig for barn og andre.

Dette er en snarvei som folk pleier å ta, og med et så stort hull her er det veldig skummelt for forbipasserende, sier Kari Monsen.

Det er ikke vi som har ansvaret for dette dype hullet, sier Erik Berg -Jacobsen til Lokalavisen. Han forteller at han allerede har snakket med Hafslund om saken, for å mase på at man får tettet igjen dette farlige hullet snarest mulig. Berg-Jacobsen lover at han i nærmeste fremtid vil få i stand de to grøfthaugene oppe på friområdet.

Jeg kan love at dette vil skje i løpet av et par ukers tid, sier Berg-Jacobsen til Lokalavisen. Han forteller at de ikke har kunnet gjøre noe tidligere, fordi jorda måtte få nok tid til å tørke.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger