RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever Ormsund-avklaring


Krever klare svar: Leder for Utvalget for Bekkelagets Sjøside, Kjersti Elvestad, vil ha klare svar fra politikerne om fremtiden til Ormsund.
Krever klare svar: Leder for Utvalget for Bekkelagets Sjøside, Kjersti Elvestad, vil ha klare svar fra politikerne om fremtiden til Ormsund.
Utvalget for Bekkelagets Sjøside har henvendt seg til bystyrets partier og bedt om klare svar for fremtidig bruk av Ormsundområdet.

Ormsund: Før forrige valg stilte Utvalget for Bekkelagets Sjøside en rekke spørsmål for å avklare partienes syn i "havnesaken". På bakgrunn av oppslag i pressen er det nå et stort behov for å få avklart hvorvidt partiene har endret sitt syn på fremtidig bruk av det som nå omtales som Ormsundområdet, sier leder for Utvalget for Bekkelagets Sjøside, Kjersti Elvestad.

Kristelig Folkeparti

I og med at KrF ikke er representert i byutviklingskomiteen, har vi ikke fattet noen endelig beslutning om hva vi går for i Fjordbyplanen. Ormsundområdet har KrF imidlertid vært svært tydelig på i lang tid. Vi ønsker at området skal frigjøres til rekreasjonsformål, barnehage, park, småbåthavn, vannpark og noe næring, slik byrådet har lagt opp til i byrådssaken. KrF støtter i hovedtrekk byrådets bemerkninger og planer for Ormsund i den fremlagte Fjordbyplanen, sier Christoffer Sahl, politisk rådgiver for KrF.

Høyre

Høyre støtter byrådets forslag fullt ut, og partiet har tatt et klart standpunkt til at dagens havnevirksomhet på Ormsund må opphøre. Arealet skal frigis til byutvikling, nærmere bestemt park, rekreasjon, småbåthavn og næringsvirksomhet som ikke er havnerelatert. Det tidligere daganlegget for Bekkelaget renseanlegg omdisponeres til byutviklingsformål, sier Bård Folke Fredriksen (H) og legger til at partiet ikke ønsker at Ormsundveien skal benyttes som atkomst av hensyn til "myke" trafikanter. Høyre mener i tillegg at et eventuelt fjernvarmeanlegg skal ligge ytterst på Sjursøya.

Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet mener at deler av Ormsund kan brukes til byutvikling med vekt på næring. Resten av området skal brukes til park, som skal knyttes til den tidligere havnedirektørens bolig på Malmøya. Næringsaktivitet vil være en fin buffer mellom havnevirksomheten og resten av området. Vi har lenge etterlyst en vareflytanalyse for området. Det er svært viktig at så mye som mulig av godset som kommer inn på Sydhavna går ut på jernbane, sier Therese Ustvedt (A) og legger til at partiet vil opprettholde standpunktet om at Ormsundveien ikke lenger skal benyttes som atkomst, og at partiet ønsker at fjernvarmeanlegget skal legges til Kneppeskjær.

Venstre

Venstre har programfestet at Ormsund skal frigis til byutvikling. Ormsund skal være en innfallsport til fjordlandskapet og et rekreasjons- og aktivitetsområde. Ormsundveien skal ikke brukes til havnetrafikk, og vi vil skjerme Ormsund for tungtrafikk til og fra havnen på Sjursøya. Venstre mener at den beste plasseringen av varmepumpeanlegget til Viken vil være ytterst på Sjursøya. Venstre arbeider aktivt for å finne løsninger som frigir Ormsund til byutvikling så raskt som mulig. Fjordbyplanen er kun ett steg på veien, og det er de endelige reguleringsplanene som teller, sier Ola Elvestuen (V) og Bjarki Eggen, politisk rådgiver for Venstre.

Sosialistisk Venstreparti

SV vil at havnevirksomheten skal ut av byen. Vi refererer her fra vårt kommunevalgprogram for inneværende periode: Oslo SV vil frigjøre mest mulig av Oslos havneside til bolig-, kultur- og rekreasjonsområde.

Gjennom fjordbyvedtaket har SV og flertallet i bystyret formulert viktige politiske premisser og føringer for byutvikling langs Oslos sjøside. Containervirksomhet i sydhavna skal begrenses til 2011. Arbeidet med å finne regionale løsninger for containervirksomheten må intensiveres, med vekt på muligheten for jernbanebasert transport, sier Akhtar Chaudhry (SV).

Fremskrittspartiet

For FrP er det viktig at avviklingen av havnevirksomheten i Ormsundområdet skjer gradvis, etter hvert som det er fysisk mulig. Oslo kommune avgjør ikke dette alene, det må finnes havner i nærområdene som kan overta virksomheten. Slike havner er ikke funnet. Vi må derfor kunne medgi at Sjursøya vil være containerhavn i overskuelig fremtid. Oslo Havns eget forslag innebærer at containervirksomheten flyttes fra Ormsund til Sjursøya. Det skal heller ikke være lagringsplass for tomme containere på Ormsund, men de ønsker fortsatt, men midlertidig å utnytte et område til den ikke-containerbaserte RO/RO -trafikken. Et område mot Ormsundveien avsettes til parkbelte/buffersone i kombinasjon med byggeområde. Spørsmål om Fjernvarmeanlegget vil bli behandlet i reguleringsplanen, likeledes Ormsundveien, sier Berit Baklund (Frp).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere