*Nettavisen* Nyheter.

Krever permanent beboerparkering i år

Erna Kahlbom (SV) frykter at beboerparkeringen blir en ny «reklametårn-sak» med forsinkelser og rot. Hun krever at byrådet handler i år.

FROGNER/OSLO: – Reklame-tårnene skulle jo vekk, men lite har skjedd. Og jeg får stadig henvendelser fra folk som lurer på hva som skjer med beboerparkeringen, sier Erna Kahlbom (SV), som sitter i Frogner bydelsutvalg.

Etter bystyrets vedtak i desember er det klart at beboerparkering skal innføres permanent i byen. Byrådet har for tiden en utfordrende jobb med utarbeiding av forskrifter for ordningen.

Les også: Vil stoppe beboerparkering

Les også: – Beboerparkering er et kinderegg

Positivt

– Det var jo veldig mange positive tilbakemeldinger her i bydelen, sier Kahlbom som påpeker at de negative reaksjonene folk har kommet med hovedsaklig har kommet fra folk som har vært utenfor selve «sonen» for beboerparkeringen under prøveperioden.

Frogner, St. Hanshaugen og Gamle Oslo har vært prøvebydelene.

Jobber med saken

– Arbeidet er i gang. Vi har forskriften klar før sommeren. Man må ha et anbud, kjøpe inn skilt og alt som trengs så vi har tatt utgangspunkt i å starte opp fra 1.1. 2012 med beboerparkering. Vi arbeider utifra bystyrevedtaket og det er vanskelig å si akkurat når vi er imål, sier byrådssekretær for miljø og samferdsel Tommy Skjervold

– Jeg håper virkelig at byrådet, som hovedsaklig har vært imot beboerparkering, vil jobbe for å få fortgang i ordningen, sier Kahlbom som er bekymret for at det vil bli stadige forsinkelser og problemer underveis.

– Beboerparkering er et godt tiltak for å redusere trafikken i byen, sier SV-politikeren og forteller at hun vil følge nøye med på hvor raskt arbeidet utføres.

– Frp har vært imot beboerparkering hele tida, så jeg håper at byråden for miljø og samferdsel (Jøran Kallmyr) vil ta bystyrevedtaket seriøst å gjennomføre det i år, sier Kahlbom. Hun trekker paraleller til reklametårnene, som skulle vært borte for lengst.

– Jeg håper ikke beboerparkering blir en ny reklametårn-sak, sier Kahlbom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.