RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sist gang jeg telte, var det 35 lamper som ikke lyste i parken, 15 av disse var i hovedaksen, forteller Ole Chr. Gulli.
Sist gang jeg telte, var det 35 lamper som ikke lyste i parken, 15 av disse var i hovedaksen, forteller Ole Chr. Gulli.

Krever pærer og glass

Ole Christian Gulli, lederen av Frognerparkens Venner, er oppgitt og skuffet. Gjentatte klager over hærverk og døde lyspærer fører ikke frem. Også Vigelandsmuseet er lei av at ikke Hafslund gjør jobben.

FROGNERPARKEN: Gulli har vært opptatt av problemene med lyssettingen av Vigelandsanlegget lenge. Dette hander ikke om belysning av gangveiene, men om lamper som skal belyse skulpturer og anlegg fra hovedporten og opp til Monolitten.

Tvilsom "sport"

Sist gang jeg telte, var det 35 lamper som ikke lyste i parken, 15 av disse var i hovedaksen. Dette handler i stor grad om å skifte lyspærer etter hvert som de går ut. Men det handler også om å reparere skader etter hærverk. Vi ser at noen har som sport å knuse lampeglassene. Lampene er montert ganske høyt oppe på granittsøyler. Likevel er det noen som synes det er moro å klatre opp og ødelegge, sier Gulli.

Han synes det er veldig uheldig at en av Norges aller største attraksjoner uke etter uke fremstår som vandalisert og mørk.

På denne tiden av året er det mørkt de fleste av døgnets timer. Veldig mange er derfor avhengig av at belysningen fungerer for at opplevelsen av parken skal bli riktig og etter intensjonene. Jeg synes det er på tide at de ansvarlige tar tak og løser problemene. Dette hander om at Hafslund må skerpe sine rutiner for å skifte pærer. Og Vigelandsmuseet må reagere raskere i forhold til å reparere lyktene, sier Gulli.

Han var like sint på grunn av mørke lamper i fjor. Og synes det er hårreisende at den samme diskusjonen er nødvendig i år.

Frustert musesumsleder

Museumsleder Jarle Strømodden ved Vigelandsmuseet sier ansvaret for å skifte pærer og vedlikeholde lampene ligger på Hafslund. Han deler venneforeningens frustrasjon.

Det er for galt at belysningen av Vigelandsparken vurderes på linje med ordinær gatebelysning i Oslo. Vi må melde om behov via Hafslunds hjemmesider, på lik linje med hvem som helst. Dette er ingen god løsning, sier Strømodden.

Lampene er plassert med omhu, det ligger en tanke bak hvert lyspunkt. Når vi melder om slukkede lamper uten at dette rettes opp har vi et betydelig problem.

- Jeg vil nå vurdere hele miodellen for drift av belysningen i Vigerlandsparken på nytt. Kanskje må det nye aktører på banen som kan ta seg av jobben med å skifte pærer og reparere glass. Vi har forsøkt å få til bedre rutiner sammen med Hafslund uten å lykkes. Nå mener jeg veien videre er å få på plass en ny avtale med en ny aktør. Gjerne med kommunens egen Park og Idrettsetat, om det er praktisk mulig, avslutter Strømodden.

Vi er mange som er ønsker å presentere parken bedre enn i dag!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere