*Nettavisen* Nyheter.

Krever rumenere løslatt

Fredag avholdt fredag pressekonferanse der de informerte om arrestasjonen av rumenerne. Nå krever advokaten at flere blir satt fri. F.v Anstein Gjengedal, Ole Vidar Dahl og Espen Nag Aas

Advokat krever at flere av rumenerne som politiet arresterte forrige uke i sin storstilte aksjon må løslates. Grunn: Politiet ikke klarer å skaffe fengselsplasser hos kriminalomsorgen.

- Jeg har begjært min klient løslatt. Han skulle egentlig vært sluppet fri av politiet allerede søndag ettermiddag etter reglene. Nå er det tirsdag klokken 13 og ingen tar ansvar, sier advokat Djordje Borojevic til VG Nett.

Ingen ledige celler

Før helgen arresterte politiet en rekke rumenske statsborgere og siktet de for en rekke innbrudd som har skjedd her i Oslo.

Flere av de som ble pågrepet før helgen fortsatt på glattceller i sentralarresten på Grønland politistasjon fordi ikke finnes ordinære fengselsplasser å oppdrive.

Etter forskriftene skal man ikke sitte lenger på glattcelle enn 24 timer etter kjennelse om varetektsfengsling.

- Min klient har det ikke bra. Det er glatte vegger og en fem centimeter tynn madrass, sier Borojevic til VG.

Jobber med saken

Ifølge avisen jobber politiet med å finne ledige fengselsceller til de arresterte.

- Noen sitter fortsatt i arresten, men vi jobber intensivt med å få flyttet dem, opplyser politiadvokat Morten Reppen til VG Nett.

Politiet har til sammen varetektsfengslet 28 rumenske statsborgere som er siktet for heleri.

Under fengslingsmøtene i helgen ble det kjent at politiet mener sigøynerne som tigger og underholder for penger i Oslo gater, er en del av røveribanden som nå er pågrepet.

- Vi gir oss når du ikke lenger hører trekkspill i Oslos gater, fortalte politiadvokaten til VG Nett i forbindelse med lørdagens fengslingsmøte.

Prioritert oppgave

Nå jobber politiet intensivt for å knytte de pågrepne personene opp mot det beslaglagte tjuvgodset. Dette gjør de for å skille de som det finnes bevis mot de andre, slik at det kan frigi fengselsplass.

- Vi går gjennom alle grove tyverier de siste to månedene. Grunnen til at vi ikke går lenger tilbake, er at vi har mistanke om at gjenstandene fraktes ut av landet relativt raskt, sier politiadvokat Morten Reppen.

Politiet har hentet inn flere mannskaper fra andre politistasjoner i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag