RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever streng arealvurdering

Lokale politikere og pressgrupper er tydelige på at Ormsundområdet må skånes når fjordbyplanen skal vedtas politisk.

Ormsundområdet: Fjordbyplanen skal i utgangspunktet være ferdigbehandlet i Rådhuset innen våren 2007.

Det eneste som er offisielt er at byrådet har bebudet overfor bystyret at Fjordbyplanen skal være klar innen annet kvartal 2007 og det vil si 30. juni. Ut over det kan jeg ikke si noe om akkurat tidspunkt, opplyser spesialrådgiver i byrådsavdelingen for byutvikling, Rune Raknes.

Lokalt press

Pressgruppen Utvalget for Bekkelagets Sjøside (UfBS), var i slutten av mars i møte med byrådet for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H).

Skulle vi bare forholde oss til tidligere vedtak så hadde vi ikke hatt noen grunn til bekymring, men Oslo Havn er en sterk aktør, sier leder for UfBS, Kjersti Elvestad, og legger til at det viktig at lokale politikere nå tar fatt i saken.

Vi håper Høyre og de andre partiene lokalt kan nå fram til de sentrale politikerne som sitter med nøkkelen, påpeker Elvestad.

Fjernvarmeanlegget

Vi innser at det skal være havnevirksomhet i Oslo, men vi ønsker ikke at de skal ta mer areal enn strengt nødvendig. Vi er også opptatt av at ekebergskråningen bevares og vi forventer at Ormsund og Bekkelagskaia frigjøres og ikke brukes til andre formål, sier Sigbjørn Odden (H) i Nordstrand bydelsutvalg.

Det er ikke bare havnevesenets interesser som skal ivaretas. Hvis man mener alvor med Fjordbyplanen, trenger man ikke å bruke fjordbyområder til tomme containere og biler som kan plasseres et annet sted, påpeker Elvestad. Et annet viktig moment for UfBS er plasseringen av det nye fjernvarmeanlegget. Viken Energi foreslo opprinnelig en plassering ytterst på Sjursøya, og dette er en plassering UfBS støtter.

Fordelen med denne plasseringen er at forbrenningen vil skje lenger fra boligområdet og at pipen vil bli mindre sjenerende, sier Elvestad og påpeker at Oslo Havn sitt forslag om å legge anlegget på tuppen av Ormsundkaia i hvert fall ikke er ønskelig.

Kommentarer fra lokale partier

Vi er opptatt av at utbyggingen av Ormsundområdet ikke blir for omfattende og at det ikke blir for mye fortetting. Vi ønsker flest mulig friområder, og vi ønsker ikke at Havnevesenet bruker Sjursøya til sin virksomhet, sier Steinar Lende (A).

Det viktigste for oss er at det blir åpnet opp for ferdsel mot fjorden. Fjorden skal være for allmennheten. Vi ønsker også å få ned volumet på bygningsmassen, særlig i Ormsundområdet, sier Frode Woldsund (KrF).

Hensynet til beboerne på øyene må ivaretas og de installasjonene som fremkommer i fjordbyplanen må ikke medføre unødige ulemper. Vi forutsetter at havnevesenet opptrer så skånsomt som mulig, sier Svein Erik Aldal (FrP).

Det er viktig med tilgjengelighet til de grønne områder langs promenadene. Det må ikke bygges slik at det sperrer for allmenn ferdsel. Det er ikke bare Oslo Havn sine interesser som skal ivaretas, det er byen som bestemmer hvordan fjordbyen skal utvikles, sier Karsten Gjefle (V).

SV var ikke tilgjengelig for kommentar da Nordstrands Blad gikk i trykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere