RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever svar fra byråden


Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) krever at byråd Ødegaard svarer for hva som er riktig pris på en oppvarmingshall på Kjelsås. Her sammen med Idrettslagsleder Kjell Øren og partifelle Hans Olav Syversen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) krever at byråd Ødegaard svarer for hva som er riktig pris på en oppvarmingshall på Kjelsås. Her sammen med Idrettslagsleder Kjell Øren og partifelle Hans Olav Syversen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Flere reagerer nå på «oppvarmingshall-saken» på Kjelsås. – Nå må byråden redegjøre for kostnadene som er lagt til grunn for hallprosjektet, sier Oslos varaordfører Aud Kvalbein (KrF).

Kjelsås: – Denne saken begynner å bli noe «merkelig», og krever definitivt flere svar fra byråd Torger Ødegaard (H), sier varaordfører og bystyremedlem Aud Kvalbein (KrF).

Hvor stor hall?

Hun viser blant annet til Nordre Aker Budstikkes saker om den planlagte oppvarmingshallen på «nye» Kjelsås skole, og som nå er tatt ut av prosjektet fordi det ifølge skolebyråden blir for dyrt. Kjelsås IL har beregnet en oppvarmingshall til å koste mellom 5 – 10 millioner kroner, og at den bør være rundt 200–250 kvadratmeter. Undervisningsbygg har derimot tatt utgangspunkt i flerbrukshall som oppvarmingshall – på hele 800 kvadratmeter – med tribune og garderobeanlegg, og til en sum av rundt 35 millioner kroner. Og det er i tillegg til den nye idrettshallen på 2300 kvadratmeter, som skal erstatte dagens Kjelsåshall.

Bekreftelse og overslag

– Det er tilsynelatende stor usikkerhet om hva en oppvarmingshall i tilknytning til nye Kjelsås skole skal være, og dermed også koste. KrF har nå bedt byråd Ødegaard bekrefte at Undervisningsbyggs overslag på 35 mill gjelder et hallprosjekt på 800 kvm med garderober og tribuneanlegg. I tillegg har vi bedt byråden gi et overslag på hva en mindre oppvarmingshall, slik Kjelsås IL har forutsatt, vil koste, forteller Kvalbein.

Omprosjektering?

– Vi ber også byråden anslå hvor stor forsinkelse en eventuell omprosjektering, som inkluderer oppvarmingshallen, vil medføre, sier Kvalbein.


LES OGSÅ: - Hinsides våre ønsker

LES OGSÅ: - Butikken må gå i hop

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere