RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever svar fra politiet

Aksjon Steng Giftfabrikken aksjonerte forrige uke på Grønland politistasjon mot det de mener er "ukultur" i politiet.

Grønland: Aksjonsgruppa anmeldte Brobekkanlegget 10. mai i år, men har ennå ikke fått en skriftlig bekreftelse fra politiet.
Det står i politiets egen serviceerklæring at man skal få en skriftlig bekreftelse når man har anmeldt et forhold. Det har vi ennå ikke fått, sier leder i aksjonsgruppa Christian Schelver.
Aksjon Steng Giftfabrikken bestemte seg for å klage på det de mener er en "ukultur" i politiet.
Vi forventer å bli tatt på alvor når vi anmelder et forhold. Vi har fortsatt store forventninger til politiet og håper dette vil få dem til å rydde opp i den ukulturen som har rådet til nå i forhold til anmeldelser. Å anmelde noen til politiet er alvorlig, sier Schelver. Forrige onsdag troppet gruppen opp utenfor Grønland politistasjon. De hadde varslet politiet på forhånd om aksjonen og alt gikk rolig for seg. To aktivister klatret opp på medbrakte stiger og låste seg fast til disse på fasaden til politistasjonen.
Jeg ble ganske overrasket over at vi ikke ble bedt om å fjerne oss. Derimot ringte jeg politiet selv og fikk beskjed om at klagen kunne overleveres Securitas-vakten inne på stasjonen, forteller Schelver. Klagen ble levert og aksjonsgruppen fikk oppløftende tilbakemeldinger fra politiet.
Klagen vil bli nøye gjennomgått og behandlet, dersom politiet begår saksbehandlingsfeil er vi selvfølgelig interessert i å rette opp dette, sier informasjonsrådgiver Jørn Kr. Jørgensen i Oslo politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere