*Nettavisen* Nyheter.

Krever tydelige straffer

KrF ønsker å slå hardt ned på opptøyene som har herjet i Oslos gater

Det er behov for å sende et klart signal om at vold og antisemittisme er uakseptabelt. KrF mener at ungdommene som sto bak de voldelige opptøyene i Oslo, må gis en tydelig straffereaksjon, sier KrFs stortingsrepresentant Hans Olav Syversen.

-Ungdommene gikk løs på politi, bygninger og fredelige demonstranter - uavhengig av årsak er dette totalt uakseptabelt og kan verken unnskyldes eller bortforklares, mener Syversen.

-Opptøyene har skapt frykt og fører til at den åpne, offentlige debatten knebles. Det er ikke et demokrati verdig. Vi må ha respekt for at folk kan ha ulike meninger om Gaza-konflikten og andre politiske saker, ja, men vi må vise nulltoleranse mot vold. Angrep på fredelige demonstrasjoner, politi eller bygninger må straffes tydelig. En klar reaksjon vil også virke preventivt, mener Syversen.

Foreslår handlingsplan

-Saklig diskusjon om israelsk politikk må ikke få gå over til antisemittisme og rasisme for å legitimere vold mot jøder. KrF vil derfor fremme forslag om at regjeringen lager en handlingsplan mot antisemittisme som kan forebygge en utvikling som ingen er tjent med. Vi må ikke få franske tilstander, hvor flere tusen jøder har sett seg nødt til å flytte fra landet de siste årene på grunn av den sterke og til dels voldelige antisemittismen i landet, fortsetter stortingsrepresentanten.

Han mener opptøyene viser at vi også har en jobb å gjøre med å integrere enkelte innvandrerungdom bedre i det norske samfunnet, et samfunn der demokratiske verdier som ytringsfrihet og toleranse er helt grunnleggende verdier som må gjelde for alle uansett bakgrunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag