RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever utsatt skolestart på nye Frydenberg skole

Flere av Østkantavisas lesere har reagert på saken vi skrev om støyproblemene på Hasle hvor den nye Frydenberg skole bygges.

HASLE: Tone Tellevik Dahl (Ap), nestleder i byutviklingskomitéen er en av dem. Hun reagerer på «den ville dispensasjonsbruken» bydelsoverlegen på Grünerløkka foretar fra kommunens støyforskrifter for at skolen skal bli ferdig.

– Jeg vet at prosjektleder har spurt byrådet om det var mulig å utsette åpningsdato. De mente at fremdriftsplanen slik det jobbes nå mot august 2011, ikke er forsvarlig, sier hun i en e-post til avisa.

LES OGSÅ: – Kostnadene er viktigere enn elevene

Dårlig sikring

Hun forteller også at det meldes om dårlig sikringsarbeid på anleggsområdet, som gjør det farlig for forbipasserende. Noe Jannicke Bergh, sivilingeniør, beboer og medlem av styret i borettslaget Frydenberg 2 også er opptatt av.

Hun kan bekrefte at det har vært flere tilfeller av ras fra muren som kunne ha skadd folk. Samtlige episoder er rapportert til Undervisningsbygg, men de er i følge Bergh blitt ignorert.

Hun og flere andre i nabolaget mener at Oslo kommune må utsette skolestart, fordi det ikke er mulig å fullføre bygget på forsvarlig og lovlig vis.

De krever også at de ansvarlige må svare for gjentatte brudd på sikkerhetsreglene og dokumentere hvordan vurderingene rundt støy blir ivaretatt.

– Dette kan ikke kommunen tillate

– Joda, vi trenger skoler, og vi trenger dem fort, sier Tone Tellevik Dahl.

– Men ettersom byrådet lenge hadde hodet i sanden og ikke ville innrømme et økende skolebehov, kan man ikke bare kjøre på når hodet er oppe av sanden. Ting må gjøres forsvarlig, sier politikeren.

Hun mener det er viktig å gi dispensasjon fra støyforskrifter når det gjelder samfunnsmessige interesser.

– Men det skal ikke uhemmet gis dispensasjoner, hver eneste dag. Har de ikke vurdert om stille periode mellom klokka 23 – 01 skal overholdes enkelte dager? Og det faktum at det meldes fra om dårlig sikring tyder vel på at ting går litt for kjapt unna? Dette kan ikke kommunen tillate. Byrådet må gå i seg selv og vurdere litt saktere tempo, bedre støydempende tiltak og noen stille perioder, selv i en viktig anleggsfase.

Byrådet fortsatt taus

Østkantavisa har heller ikke denne gangen lykkes i å få svar på våre spørsmål fra byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere