Krever vann til sommeren

Leder av St. Hanshaugen Venstre, Jan- Petter Holtedahl, krever vann i bassenget på St. Hanshaugen neste sommer.

Leder av St. Hanshaugen Venstre, Jan- Petter Holtedahl, krever vann i bassenget på St. Hanshaugen neste sommer. Foto: ARKIVFOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

St. Hanshaugen Venstre vil se vann i bassenget på toppen av haugen neste sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lokalavisen St. Hanshaugen i forrige uke.

ST. HANSHAUGEN: – Nå må bystyret ta ansvar og bevilge det det koster å gjennomføre vedtatte planer, sier leder av St. hanshaugen Venstre, Jan-Petter Holtedahl.

Parken på St. Hanshaugen er et svært populært grøntområde, og som Holtedahl påpeker er det ikke på sin plass at man ikke klarer å få vann i bassenget på toppen av haugen.

Les også: Vannet er borte igjen

Lokalavisen har tidligere skrevet om vannspeilet på Alexander Kiellands plass som i årevis har stått uten vann. Kongenen på Haugen-festivalen fikk fylt opp bassenget på St. Hanshaugen for en helg, men dette skal ikke blir en vane om vi skal tro drifter Friluftsetaten.

Stort behov

Det er imidlertid stort behov for oppgradering av parken, herunder bassenget og andre vannanlegg i parken, mener Holtedahl.

– Rehabiliteringsplanen for parken er god. Denne forutsetter planlegging i 2009, og oppgradering av parken, inkludert bassenget i løpet av 2010. Vi er allerede på etterskudd! Det er et stort gap mellom anslåtte kostnadsbehov for oppgradering av parken og faktisk bevilgede midler, sier Holtedahl.

Må stå klart

St. Hanshaugen Venstre forventer at bystyret tar ansvar under budsjettforhandlingene senere i høst.

– Vi vil se vann i Speilbassenget innen sommeren 2011, og rask gjennomføring av de øvrige delene av planen, inkludert oppgradering av svanedammen og øvrig rehabilitering og beplantning.

St. Hanshaugens beboere og øvrige brukere av parken fortjener ikke mindre, mener Holtedahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.