RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF, Fjellvettregler og byvettsregler

I påsken kjenner vi til at mange familier drar opp til fjellet, hvor det er nødvendig med fjellvettsregler, for å unngå farer og øke tryggheten for den enkelte. Kunne vi benytte kjente sportsorganisasjoner til å hjelpe oss med å lage byvettsregler?
La meg først presisere, at jeg har god erfaring som meddommer i Oslo Tingrett. Når man er meddommer, kjenner man til at "ungdom i drift" lett kan bli gjengangere i straffesaker. Den nest siste domfellelsen jeg var meddommer for i høst, tiltalte startet som kriminell og narkoman, da han var 12 år. I vår bydel har det vært for mange ville fester, hvor politi og barnevern har blitt tilkalt. hvilke tiltak kan forandres, slik at vi kan få en positiv ungdomsutvikling?

Her står bydelene overfor to hovedproblemer: økonomi og organisering. Bevilgningene til bydelene deles inn i lovpålagte og ikke lovpålagte tjenester. De fleste bevilgninger til ungdom er ikke lovpålagte tjenester, derfor er det vanskelig å planlegge mer enn et åt av gangen. Vestre Aker KrF mener vi gjør ungdommen en "bjørnetjeneste", hvis ikke bevilgningene er forutsigbare og tilstrekkelig, både til ungdomsklubber og sport.

Ekstrautgifter for å bygge ut Holmenkollen skianlegg, som kulturminister Trond Giske vil velte over på Oslo, kan få den konsekvens, at sports- og fritidsklubber, som redder ungdom fra kriminalitet, kan bli skadelidende, med for små bevilgninger.

KrF Vestre Aker ønsker en bedre organisering og forutsigbare bevilgninger til følgende tiltak:
1. Oslo Idrettskrets har fra 1999 organisert Idrett og Utfordring, som er et kriminalitets- forebyggende arbeid blant barn og ungdom. blant lederne har vi Katrine Godager og Øyvind Hansen. De holder til på Ekeberg, de har kontakt med bydelene og burde være kjent i vår bydel.
2. New Page i samarbeid med Norges Basketballforbund, ved Årets forbilde, Marco Elsafadi, har omtrent liknende mål. Gi ungdom i drift sport og trygghet, slik at de holder seg borte fra kriminalitet og narkotika. Deres nestleder heter Magne Espelid. Fra 2002 ble deres organisasjon en egen stiftelse under navnet New Page. De har særlig vært aktive i Bergen, men er også organisert i andre byer. Deres dynamiske "høvding" fra Libanon, Marco Elsafadi, er dyktig til å integrere våre nye landsmenn.
3. NIH ble startet i 1968 og har utviklet betydelig erfaring for ungdom, som søker utfordringer og ekstremsport. Særlig tidligere rektor, Gunnar Breivik, nå i USA, har vært talsmann for at ungdom, bør benytte NIH for å bli veiledet innenfor sport, som alternativ til kriminalitet. på NIH har vi også en kjent lektor og forsker Reidar Såfvenbom, som har skrevet sin doktoravhandling, om hvordan vanskeligstilte ungdom kan få en forbedret hverdag ved sport og friluftsliv.
4. KRIK, Kristen idrettskontakt ble opprettet i 1981. Deres generalsekretær er Kjell Markset og Krfs nestleder. Knut Arild Hareide er med i styret. de ønsker et kristent fellesskap med mye sport og friluftsaktiviteter, mot kriminalitet.
5. Krf har også et nært samarbeid med Frelsesarmeen, Blå Kors og Oslo Bymisjon, selv om de ikke legger så stor vekt på sport.
Vi i KrF er villige til å gjøre viktige veivalg i samråd med sportsorganisasjoner, for å utvikle byvettsregler, slik at vi kan hindre at ungdommen blir sosialklienter og kriminelle, uten ekstrautgifter fra Giske. Bevilgningene til ungdom bør være en trygghet for dem som ønsker en ny start.

Gunnar E. Bloch- Hoell
Leder i Krf Vestre Aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere