RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF kjempet gjennom hjertesakene

På tross av et blodrødt budsjett fikk KrF støtte for ikke å kutte bydelens frivillighetsmidler og husleie- stønad til SFO på Steinerskolen.

NORDSTRAND: Med et budsjett på over en milliard kroner i Bydel Nordstrand og et underskudd på over 20 millioner var det småpenger politikerne kjempet om i vårens siste bydelsutvalgsmøte. Diskusjonen sto om 120 000 kroner i frivillighetsmidler og 100 000 kroner i støtte til SFO på Steinerskolen. KrF gikk i bresjen for hjertesakene sine; privatskoler og frivillig arbeid.

Det er et veldig stramt budsjett, og vi vil gå inn for bydelsdirektørens forslag, med to unntak. Skolefritidsordningen på Steinerskolen må få midler, og vi vil ikke kutte frivillighetsmidlene, sa Frode Woldsund (KrF).

SFO på Steinerskolen legger ned hvis de ikke får husleiestønad, og vi har et ansvar for at det ikke skjer. Frivillighetsmidlene vil vi heller ikke kutte. Selv om det ikke er mye penger for bydelen, er det mye penger for dem det gjelder. Det er utrolig mye bra frivillig arbeid i bydelen vår, og det må vi støtte, sa Woldsund.

BU advart

Bydelsdirektør Per Johannessen advarte mot å ikke bli med på alle hans foreslåtte kutt.

Hver krone i merforbruk må dekkes inn dobbelt senere, påpekte han, og fikk støtte fra FrP og Høyre.

Vi kan ikke bruke penger vi ikke har. Du gjør ikke det hjemme, og vi kan ikke gjøre det her i BU heller, mente Ingvald Bore (H), som ikke liker situasjonen Bydel Nordstrand er oppe i. Frivillighetsmidler er viktig, og det er trist å ikke gi penger til frivillig arbeid. Men vi får stadig høre fra rådhuset at dette bydelsutvalget ikke evner å kutte, og vi har ikke pengene, mente Bore. Høyre-kollega Sigbjørn Odden gikk likevel inn for støtte til SFO på Steinerskolen.

Bydelen har ansvar for alle barn. Vi kan ikke diskriminere én skole, sa Odden, som gikk inn for at bydelsdirektøren må utarbeide en sak om husleiekompensasjon i kommunale og private SFO, for å kunne få likebehandling. En samstemt BU gikk inn for dette.

Fikk flertall

Til slutt endte debatten med flertall for både frivillighetsmidler og SFO-støtte. SV og Ap støttet begge KrFs forslag.

120 000 kroner til frivillighetsmidler er småpenger. Og barna på Steinerskolen kan jo ikke busses andre steder, mente Steinar Andersen (Ap).

Barn skal gå på SFO der de går på skole. Vi kommer uansett aldri i pluss med politikken fra byrådet, for vi får ikke penger til naturlig drift, mente BU-nestleder Erik Telnes (SV), som fikk svar fra Ingvald Bore (H):

I Høyre bevilger vi ikke penger vi ikke har, det er bare i SV de kan det, mente han.

Samlet sett ser Bydel Nordstrand til å gå med et underskudd på 21,9 milloner kroner i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere