RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-ledere lærer av Hauketo

Partiledelsen i Kristelig Folkeparti (KrF) besøkte Hauketo skole for å høre om utfordringene skolen møter i forhold til flerkultur og kriminalitet.

Hauketo: Man kan snakke mye om dialog, men her skjer den daglig. Vi kan lære mye av det arbeidet Hauketo skole driver, sa KrF-leder Dagfinn Høybråten etter besøket.

Positiv utvikling

Hauketo skole har elever fra mange land. Dermed er det naturlig nok mange utfordringer knyttet til kultur og språk.

Overraskende nok opplevde vi lite konflikter med tanke på Mohammed-tegningene, sa rektor Eli Handeland til de besøkende politikerne. Hun fortalte i tillegg om de utfordringene lærerne møter hver eneste dag med å få barn med innvandringsbakgrunn til å forstå det norske systemet.

Visdom, vekst og varme er vår visjon og det vil vi henge opp på veggene slik at alle som kommer inn her på Hauketo skole skal vite det, smilte rektor.

Lærerikt

Koordinator for Samordning av Lokale Kriminalitetsforebyggende Tiltak (SLT), Yvonne Larsen, orienterte om bydelens arbeid med unge kriminelle.

Vi satser på barn opp til 23 år fordi det er mye bekymring rundt at en stor andel dropper ut av videregående skole og arbeidslivet. Og det er gjerne disse som dukker opp i kriminalitetsstatistikken, fortalte hun.

Særlig minoritetsgutter har en tendens til å falle ut, mens minoritetsjentene oppfører seg svært bra, i følge SLT-koordinatoren. Hun fortalte at fokusen har flyttet seg fra Hauketo og Holmlia til Lofsrud og Mortensrud.

Dette er et område under stadig utvikling. En ny videregående skole kommer dit og mye skjer generelt, sa Larsen.

KrF-leder Dagfinn Høybråten fikk høre at taushetsplikt, lang ventetid innen psykiatri og nekt for å ta i mot hjelp er noen av proppene bydelen møter. Høybråten syntes det var spesielt interessant å høre om de forebyggende tiltakene. Blant annet er det et program på Mortensrud som gir utsatte gutter på ungdomsskolen trening i å takle problemer på en annen måte enn å ty til vold og trusler.

Det kriminalitetsforebyggende arbeidet er noe jeg tror vi kan ta videre til hele landet, mente Høybråten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere