RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF ønsker bedre sykkelveier


Nordre Aker KrF sin førstekandidat David Sortland.
Nordre Aker KrF sin førstekandidat David Sortland. Foto: FOTO: UTLÅNT

KrF har valgt å sette fokus på sykkel i årets valgkamp i Nordre Aker. Vi klarer ikke å bygge oss ut av det økende transportbehovet med kun bygging av nye bilveier. En større del av transporten må foregå med sykkel og kollektiv. Oslo har en lav sykkelandel i forhold til resten av landet, og Norge har en sykkelandel som er under halvparten av våre skandinaviske naboer.

For å få en større andel syklende, er det behov for forbedringer av sykkel-veinettet vårt for de som sykler til og fra jobb og å sikre trygge skoleveier. Vi har mange utfordringer som står i kø. Sykkelveinettet er ikke sammenhengende, føles ofte utrygt og sykkeltraseer er altfor ofte blandet sammen med gående.

Sykling er god trening, er trolig det mest miljøvennlige transportmiddelet som eksisterer, er fleksibelt og sykling gir dessuten en god frihetsfølelse. KrF mener det må jobbes for å få i stand et sykkelveinett som er attraktivt, trygt, sammen-hengende og som har god skilting.

David Sortland
1. kand. BU Nordre Aker KrF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere