RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF vil forby dette

Klara Lie vil ha piknikkforbud i Frognerparken etter kl. 20 og hevder at dette er et ønske fra politiet. Politiet på sin side opplyser at de ennå ikke kommet med et offisielt ønske om dette. Park-brukere reagerer sterkt på forslaget.

BYDEL FROGNER: Tiltak og restriksjoner må til for å kunne få ned alkoholbruken. Alkohol er et større problem enn narkotika, sier Klara Lie. Hun uttalte i bydelsutvalgsmøtet at piknikker i Frognerparken bør forbys etter klokken 20.

Det vil redusere fyll og bråk. Dette er også noe politiet ønsker, mente Lie.

Hun argumenterte med at Frognerparken trekker unge fra hele Oslo og omegn, at det er mye alkohol og mye bråk som oppstår. Lie mente at forbudet vil minske problemer.

I tillegg kommer det grupper med minoritetsungdom som kanskje ikke drikker, men de kommer for bråk, uttalte hun.


Håpløst forslag

Det er det dummeste jeg har hørt. Og hvorfor akkurat klokken 20? Det ser jeg ikke poenget med, sier Tatiana Nilsen, som vi møter i Frognerparken. Hun benytter seg ofte av parken sammen med venninnen May-Kristin Johannessen.

Begge jentene mener at et slikt forbud ville skapt negativ stemning og begrenset det sosiale.

Jeg skjønner ikke hva hun mener med bråk. Man bråker ikke når man griller. Dessuten tror jeg ikke det er så mye bråk her som hun sier, vi ser aldri noe, så det skulle jeg gjerne sett en statistikk over, sier Johannessen.

Nilsen tror det er mindre sjanser for at det oppstår bråk og slåssing i parken enn på et utested i sentrum.

Her har man litt plass rundt seg, og man sitter som regel med gode venner og skal kose seg. På et utested er det ofte trangt, og det blir lett knuffing, det skjer ikke her, mener hun.

Dessuten er det ingen søppelfyll. Når man sitter i parken, slapper man av, man tar det med ro. Og om det er søppel og rot som er problemet, får de sette opp flere søppelkasser, sier Johannessen. Likevel mener jentene at de fleste er flinke til å rydde etter seg.

Forslaget Lie kommer med, reagerer de kraftig på og mener at parken er et flerbruksområde hvor alle skal kunne hygge seg. Også etter klokken 20.

Ikke alle ungdommer har penger til å kjøpe seg leilighet med stor veranda. Da benytter seg man av parkene. Jeg blir oppgitt over dette. En annen ting er jo det at først klager eldre på at ungdom aldri kommer seg ut, men når vi er ute, så er det galt også, avslutter Johannessen.


Oppsummering til høsten

Vi har ikke hatt noen endelig avgjørelse om Frognerparken. Vi har hatt diskusjoner rundt dette med piknikker, men ikke bestemt oss for noe. Noen mener kanskje det er en god idé, andre ikke, kan Håvard Bech ved Majorstua politistasjon fortelle.

Politiet skal utover høsten sette seg ned og se på problemet og erfaringene i Frognerparken, for å legge opp strategier til neste år. Da skal de snakke med Friluftsetaten og se på mulige løsninger.

Forbudet er kanskje noe som vil bli brakt inn i debatten da, men dette er ikke noe vi har noen formening om ennå. Det har vært utfordringer ved parken i flere år, men mulighetene for å løse dette blir tatt opp under samtalene til høsten, sier Bech.


Vil ha etatssamarbeid

I tillegg til å se på mulighetene ved Frognerparken og vurdere neste års tiltak, vil blant annet skjenkestedene og alkoholproblematikken bli debattert. Politiet ønsker et bredt tverretatlig samarbeid under oppsummeringen.

Tallene hittil i år om ordensforstyrrelser og voldssaker her i området, er omtrent det samme som forrige år. Jeg sitter ikke på eksakte tall der, for det er det analyseavdelingen som gjør. Men jeg hadde samtaler med Lie for å informere henne kort om årets tall. Jeg har hjulpet henne med å finne frem til dette, men når det kommer til innskrenkning av skjenketider eller frysing av utesteder, ligger dette høyere enn meg. Det er det ledergruppen som jobber med, forklarer Bech.

Vertskapsbevisene er en god idé, og det er det enighet om på stasjonen at fremstår som bra. Da har gjester muligheten til å velge, og vi håper at utestedene vil legge seg i selen for å få dette.


Viktig innspill

Min umiddelbare reaksjon på dette er negativ. Men innspillet er viktig, for vi trenger alle gode forslag for at vi kan begrense misbruken som foregår i parken, spesielt i mai måned. Men grunnen til at jeg reagerte negativt er at vi ønsker at dette skal være en åpen og fri park hvor folk kan hygge seg, også etter klokken 20. Det som gjør parken attraktiv er allbruken. En annen sak er at det er vanskelig å håndheve forbud i en så stor park. For eksempel er det ikke lov å bruke rullebrett, men det er ingen som håndhever dette fordi vi ikke har ressurser til det, sier leder av Frognerparkens Venner, Ole Christian Gulli, men understreker at alle innspill er viktige for at debatten om hvordan man skal unngå misbruken av parken skal unngås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere