*Nettavisen* Nyheter.

Krf vil returnere markaloven

Daglig leder i Tryvann Vinterpark frykter at den nye markaloven kan stanse en allerede vedtatt ombygging av Tryvann Vinterpark.

Kristelig Folkeparti mener arbeidet med den nye markaloven har vært for dårlig.

MARKA: KrF mener det er et tegn på dårlig håndverk når det er så mange som reagerer på det nye lovforslaget, skriver NRK.

KrFs miljøpolitisk talskvinne, Line Henriette Hjemdal sier til NRK at endringer som forekommer uten at berørte parter er hørt, ikke er en måte å drive lovarbeidet anno 2009.

Kan sendes tilbake

Hjemdal sier regjeringens forslag er så dårlig utredet at KrF nå er klare til å sende det tilbake.

Hvis ikke regjeringen er villig til å endre paragrafer i Stortinget, så tar Kristelig Folkeparti et drastisk skritt og ber om at loven utarbeides på nytt, sier Hjemdal til NRK.

Blant de endringene KrF reagerer mest på er paragrafen som omhandler markagrenser og i tillegg vil partiet at idretten skal bli ivaretatt gjennom loven og at skogeierne skal få bedre kår enn det som er lagt opp til nå.

Kan stoppe Tryvann-bygging

Tryvann Vinterpark er blant aktørene som frykter den nye loven. Dette fordi markaloven kan hindre at den allerede vedtatte utbyggingen av Tryvann Vinterpark blir realisert hvis ikke lovteksten endres.

For oss er det uhørt viktig å kunne gi våre gjester et så bra tilbud som mulig. Vi håper at politikerne i Ap, SV og SP tar innover seg at hvis de skal vedta dette lovforslaget, vil de parkere idrettsanleggene i oslomarka på dagens nivå, sa daglig leder i Tryvann Vinterpark, Anders Wassgren, til Akersposten.no i slutten av februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag