*Nettavisen* Nyheter.

Krf vil returnere markaloven

Maridalens Venner frykter at den nye markaloven kan sette punktum for Maridalen som livskraftig kulturbygd.

Kristelig Folkeparti mener arbeidet med den nye markaloven har vært for dårlig.

MARKA: KrF mener det er et tegn på dårlig håndverk når det er så mange som reagerer på det nye lovforslaget, skriver NRK.

KrFs miljøpolitisk talskvinne, Line Henriette Hjemdal sier til NRK at endringer som forekommer uten at berørte parter er hørt, ikke er en måte å drive lovarbeidet anno 2009.

Kan sendes tilbake

Hvis ikke regjeringen er villig til å endre paragrafer i Stortinget, så tar Kristelig Folkeparti et drastisk skritt og ber om at loven utarbeides på nytt, sier Hjemdal til NRK.

Blant de endringene KrF reagerer mest på, er paragrafen som omhandler markagrenser og i tillegg vil partiet at idretten skal bli ivaretatt gjennom loven og at skogeierne skal få bedre kår enn det som er lagt opp til nå.

Frykter for Maridalen

Blant dem som reagerer på lovforslaget, er Maridalens Venner. De frykter at den nye loven kan sette punktum for Maridalen som livskraftig kulturbygd.

«Alt» blir forbudt, ifølge den nye loven; alle bygg- og anleggsarbeider også innen landskapsvern blir forbudt. Det skal gjøres unntak, men det krever reguleringsplaner, og så mye arbeid at det i praksis ikke vil skje, sa leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen til Nordre Aker Budstikke for noen uker siden.

Misforstår

SVs bystyrerepresentant Heidi Rømming mener derimot Tor Øystein Olsen misforstår.

I et leserinnlegg i Nordre Aker Budstikke legger hun vekt på at Markaloven er tilpasset de spesielle utfordringer som gjør seg gjeldende for den type etablert bebyggelse som i Maridalen, blant annet ved å gi kommunene adgang til å dispensere fra det generelle bygge og anleggsforbudet.

I tillegg fremhever Rømming at det eksplisitt er uttrykt at eksisterende jordbruk og etablerte bosettinger, som for eksempel i Maridalen, skal bestå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag