Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigen som ingen bryr seg om

Nivetha Arul (15 år) skriver om sine frustrasjoner fordi oppblussingen av konflikten på Sri Lanka får så liten oppmerksomhet i media. Bildet er tatt i forbindelse med den første demonstrasjonen som tamiler i Norge holdt utenfor Utenriksdepartementet tirsdag i forrige uke.
Nivetha Arul (15 år) skriver om sine frustrasjoner fordi oppblussingen av konflikten på Sri Lanka får så liten oppmerksomhet i media. Bildet er tatt i forbindelse med den første demonstrasjonen som tamiler i Norge holdt utenfor Utenriksdepartementet tirsdag i forrige uke.

Jeg er en 15 år gammel tamilsk jente som er svært skuffet over media. HVORFOR I ALL VERDEN TAR DERE IKKE PROBLEMET I SRI LANKA ALVORLIG?

Jeg føler at dere forskjellsbehandler det tamilske folket. Hvorfor er dere ikke like nysgjerrige, som dere pleier å være, hvis det skjer et eller annet i verden? Er vi tamiler mindre verdt enn de fra Pakistan, India, Kina, Afghanistan og Afrika? Hver dag dør tusen mennesker og de fleste er barn. Den srilankiske staten (som bare består av singalesere) har uttalt klart og tydelig at de vil utrydde alle tamilene i Sri Lanka, og at de for enhver pris vil kvitte seg med oss, så fort som mulig. Er ikke dette ille nok? Må det skje noe mer enn dette? I krig finnes det regler at man ikke skal ødelegge skoler, sykehus eller hellige steder eks: tempel eller kirke. Dessverre er det ingen i Sri Lanka som bryr seg om disse reglene. Hver eneste dag ser jeg bilder og videoer hvor det er over tusen lik. Det er fryktelig! De tamilene som kjemper tilbake blir kalt for terrorister. Er det mulig? Den tamilske bevegelsen, LTTE, mer kjent som de Tamilske tigerne kjemper tilbake mot staten. De kjemper for tamilenes frihet, rettighet og for et selvstendig land. Singalesere dreper alle, og aller mest de sivile. Det gjør ikke de Tamilske tigerne. De kjemper bare mot militæret.

Tenk om Norge fortsatt var under Sverige? Hvor krenket og ydmyket måtte dere nordmenn være? Det vil i tillegg også være litt skammelig og pinlig. Spør du meg hvorfor? Et land eller nasjon representerer deg, din bakgrunn og særegenhet. Det er noe spesielt og verdifullt ved alle nasjoner, eks: bunad, folkedans, folkeeventyr, ribbekjøtt/ pinnekjøtt osv. Dette er ikke noe vi finner i alle land, eller hva? Slik er det også i Sri Lanka. Vi har våre kulturer og tradisjoner som er svært viktige for oss. Er det galt av oss å kjempe tilbake da?

Pakistan, Kina, Japan, USA og India er de eneste som bryr seg ikke av empati men av politiske årsaker. De jobber dessverre med staten i Sri Lanka (singalesere), altså mot tamiler. USA hater India, og derfor vil de ha et godt øye med India, hvis de får samarbeide med staten, og Kina hater India, samt USA, og derfor har de kappløp imellom seg. Pakistan har alltid fryktet India og hvis de får Sri Lanka kan de angripe både fra sør og vest. Hver dag blir det sendt våpen til militæret, og tropper fra andre land er med på å utrydde oss, eks: India og USA. USA har sagt at vi skal overgi oss, noe vi aldri kommer til å gjøre. Og derfor har de gitt oss kallenavnet "terrorister." Dette er rett og slett urettferdig!

Det tamilske folket blir sultet i hjel. De får ikke mat, klær eller medisinsk hjelp. Staten tar alt til seg selv og sitt folk. Det er ingen skole, sykehus, tempel, matbutikk, eller noe som helst. Mange barn blir drept, skutt, voldtatt helt uten grunn. Staten dreper alle tamiler de finner og vi har ingen rettigheter.

Dere ser oss, men later som dere er blinde. Dere hører oss, men later som om dere er døve. Dere kan snakke, men later som dere er stumme.

Jeg roper om hjelp nå. Vær så snill og ta denne saken alvorlig. Vis at dere bryr dere. Vis at dere kan gjøre noe. Ta saken opp i media. Dere tar unødvendige saker som, den dama var utro mot mannen sin, han ble sammen med eksen igjen, osv. Dette jeg snakker om, preger ikke bare folk som bor i Sri Lanka, men også alle tamilene i hele verden.Nivetha Arul (15 år)

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!