RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krim ned på Bygdøy

I følge politiets analyseavdeling på Sentrum politistasjon er kriminaliteten gått ned med hele 16 prosent på Bygdøy

BYGDØY: Politiet har foretatt en undersøkelse av kriminaliteten på Bygdøy på forespørsel fra Lokalavisen. Fra 01.01.07 til 24.10.07 sammenlignet med samme tidspunkt 2006 har antall anmeldte saker hatt en positiv nedadgående utvikling.

I 2006 var det 228 anmeldte forhold, mens det i i år har vært 191 saker, og det er en nedgang på rundt 16 prosent, forteller politianalytiker Ola Burhol. I forbindelse med at Statsbygg tok over parkeringsplassen på Killingen og samtidig fjernet bommen som tidligere stengte området for uvedkommende, er det flere, deriblant næringsdrivende Tim Wang ved Sjøsenteret, som mener stedet er blitt rene friområde for lyssky virksomhet. Både beboere, politikere og andre med tilhørighet til området har fortalt at prostitusjon, tyverier og narkotikaomsetning tidligere har vært et problem på parkeringsplassen, og at de var redd for at parkeringsplassen nok en gang skal bli tilholdssted for kriminelle. Bommen var etter deres sigende et hinder for denne type adferd på stedet. I følge Burhol er det ikke registrert ett eneste forhold fra Killingen hos politiet, men han utelukker likevel ikke at det kan forekomme kriminalitet der som ikke blir anmeldt.

I våre statistikker er det ikke anmeldt noen forhold fra parkeringsplassen, men for at vi får bare opp anmeldte saker, sier han. Eneste stedet politiet har registrert en økning er i Museumsveien 10, hvor det er anmeldt fire bilinnbrudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere