RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kripos advarer mot "gode tilbud"


Det har i flere år blitt politisaker når irske/britiske asfaltarbeidere har kommet i konflikt i forbindelse med tvilsomt arbeid. Arkivbilde
Det har i flere år blitt politisaker når irske/britiske asfaltarbeidere har kommet i konflikt i forbindelse med tvilsomt arbeid. Arkivbilde
Kripos går nå ut med advarsel mot å engasjere irske/britiske asfaltarbeidere.

VÅRE BYDELER: Mens vi kan glede oss over at naturen stadig presenterer vår- og sommertegn, advarer politiet mot et annet tegn på sommer - nemlig at irske/britiske asfaltarbeidere er på vei og vil tilby sine tjenester.

"Det er grunn til å tro at omreisende asfaltarbeidere igjen er på vei mot Norge for å lure godtroende nordmenn" heter det i en pressemelding.

Og begrunnelsen for advarselen er:

Arbeid amatørmessig utført og sjelden avsluttet

Arbeid tuftet på kriminell virksomhet

Utstrakt bruk av vold og trusler

Arbeidere utnyttet

gjennom menneskehandel og tvangsarbeid

Videre i pressemeldingen heter det:

"I flere år har omreisende irske/britiske asfalt- og steinleggere, såkalte "travellers", oppsøkt Norge for å tilby sine tjenester til privatpersoner gjennom vår-, sommer- og høstsesong. De tilbyr asfalt- og steinlegging til svært lave priser, jobber svart og krever forhåndsbetaling, ofte uten å fullføre avtalt arbeid. Det er ikke bare nordmenn med ønske om å gjøre en "god handel" som blir utnyttet. Bakmennene utnytter også svært ressurssvake arbeidere gjennom utstrakt bruk av vold og tvang. ....".

Fenomenet "irske asfaltarbeidere" er godt kjent i bydelene våre gjennom flere års virksomhet.

Og vårt lokale politi har hatt mer enn nok å gjøre for både å følge dem og rydde opp i konflikter. Det har også vært problemer på campingplassen ved Hvervenbukta hvor asfaltarbeiderne har forsøkt å slå seg til med familiene sine. De to siste årene har de blitt bortvist, og før pinse i år forsøkte de seg igjen, men ble forklart at de ikke er velkommen der.

De er med andre ikke bare på vei, men allerede på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere