Krisehjelp på Stoppestedet

Har du behov for å snakke eller møte andre kan du komme til Stoppestedet. Det oppfordrer fra venstre bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen, fungerende bydelsdirektør Marit Jansen og klubblederne Runa Granlund og Bjørn Hemsen.

Har du behov for å snakke eller møte andre kan du komme til Stoppestedet. Det oppfordrer fra venstre bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen, fungerende bydelsdirektør Marit Jansen og klubblederne Runa Granlund og Bjørn Hemsen. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Anders Behring Breivik hadde nær tilknytning til Bydel Ullern. Bydelen har et eget opplegg for barn og unge.

LILLEAKER: Anders Behring Breivik bodde på Hoff og var tidligere elev ved Smestad skole. Mange i nærområdet kjente til mannen.

Gjør seg tanker

– Det er en jo en litt rar følelse at det er en fra nærområdet – rart og nært, uten at det har noen betydning i den store sammenheng, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

– Vi tror at mange barn og unge gjør seg tanker om det som har skjedd, også uten å være direkte berørt. Det kan være godt å samles og møte andre barn og unge. Derfor åpner vi opp Stoppestedet tirsdag 9. august, mellom klokken 14.00 og 17.00. I tillegg til å møte andre unge vil det være voksne til stede fra helsestasjonen og psykisk sykepleie. Det samme tilbudet vil være tilgjengelig torsdag i samme uke, samt tirsdag og torsdag uken etter, sier fungerende bydelsdirektør i Bydel Ullern, Marit Jansen.

Naturlig treffsted

– Dette vil være et såkalt lavterskeltilbud, hvor det skal være lett å komme i kontakt med andre, sier Pedersen.

– Mange kommer hjem fra ferie i denne tiden og flere av disse kan ha behov for å snakke med noen. Da synes vi Stoppestedet er et naturlig treffsted, sier Jansen.

Klubblederne Runa Granlund og Bjørn Hemsen vil legge til rette for at det blir mulighet for å møte samlet eller for en til en samtaler.

Opprette normalitet

– Vi har allerede fått henvendelser fra ungdom om vi har åpent. Vi vil gjøre det vi kan for at det skal føles trygt og godt å komme hit for å kunne snakke sammen eller bare det å være sammen med noen. Det de har hørt og sett den siste tiden har gjort sterkt inntrykk på mange, sier Granlund.

– Det er viktig å opprette normalitet igjen. Det kan være godt å være sammen med andre. Selv synes jeg det er vanskelig å formidle det som har skjedd til egne barn og for mange er nok dette traumatisk. At mannen i tillegg er fra nærområdet, gjør det litt spesielt. Flere kan vite hvem han er eller har en eller annen forbindelse til han. Man vet lite om hvilke reaksjoner som settes i gang hos barn og unge, sier Hemsen.

Minnebok

– På Stoppestedet vil det bli lagt ut en Minnebok i denne periode, hvor de som kommer kan kondolere og skrive ned tanker og følelser, opplyser Pedersen.

Stoppestedet er under oppussing, men vil være klar til tirsdag.

Jansen informerer om at det er opprettet et kriseteam i bydelen som alle kan nå på telefon 95 23 46 38.

LES OGSÅ:

Blomstene samles inn

De omkomne fra Oslo

Korrespondenter rystet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.