Krisen avblåst – alle skal til Engebråten

Nå er det bestemt. Alle får plass på Engebråten fra høsten av – både ungdomsskoleelever og barneskoleelever.

ENGEBRÅTEN: Byrådet har tatt innspillene fra driftsstyrene og FAU-ene på Engebråten, Kjelsås, Grefsen og Disen til etterretning. Den mye omtalte paviljongskolen, som skal huse Kjelsås skoles elever under byggeperioden fra 2010 til 2012, og Grefsen-elevene fra 2012 til 2014, legges til ungdomsskolen på Engebråten. Det opplyser utdanningsbyråd Torger Ødegaard (H).

– Det har vært konstruktive innspill, og vi har lyttet til dem, sier byråden om blant annet brevet han har mottatt fra FAU-lederne på de fire skolene.

Fryktet 15 uten plass

NAB skrev tidligere i mars om FAU-lederne som fryktet at dersom paviljongskolen ikke ble lagt til Engebråten, ville det sette den midlertidige utvidelsen av Engebråten i fare. I verste fall risikerer 15 elever som sokner til Engebråten å bli plasser på andre skoler fra høsten av, sa FAU-lederne til NAB.

Undervisningsbygg har tidligere opplyst at alternativet til paviljongskolen på Engebråten er å plassere brakker på de respektive barneskolenes tomter.

– En god skoleløsning

Ødegaard opplyser at pengene nå er på plass, og at både barne- og ungdomsskoleelevene får plass på Engebråten. I tillegg vil 120 elever som skal begynne på den kommende ungdomsskolen som skal opprettes i dagens Grefsen videregåendes lokaler, få undervisning på Engebråten, frem til skolebygget i Morells vei er ferdig oppusset.

– Det viktigste er nå at vi får en god skoleløsning for bydelen og barna, der elevene får undervisning i sitt nærmiljø; både de som tilhører Engebråten, og de som går på barneskolene i området. Dermed slipper vi også en situasjon der elevene må gå på skole på en byggeplass, sier Ødegaard.

Paviljongskolen på om lag 6500 kvadratmeter vil være klare til bruk fra høsten av. På Engebråten ungdomsskoles område vil det i perioden fra høsten 2010 og frem til 2014, på det meste gå mer enn 1500 elever.

LES OGSÅ: "Alle" skal til Engebråten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.