RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisen er her og nå!


Disenforelder Helge Holter (innfelt) er fortvilet over at Disenbarn muligens ikke får plass på Engebråten ungdomsskole.
Disenforelder Helge Holter (innfelt) er fortvilet over at Disenbarn muligens ikke får plass på Engebråten ungdomsskole.
Foreldrene i Nordre Aker har sett seg lei på at barna deres ikke får plass på bydelens skoler. Tirsdag arrangerer de møte i Kultur- og oppvekstkomiteen, hvor blant annet Utdanningsetaten vil være til stede.

NORDRE AKER: Barneskolene i Disen-Grefsen-Kjelsås-området er fulle, og kapasiteten på Engebråten ungdomsskole er sprengt.

"Blekksprut med pågangsmot"

En familie på Disen har fire barn i tre forskjellige bydeler og dermed på tre forskjellige skoler.

Her skal man både være blekksprut og ha stort pågangsmot for å følge opp i skolehverdagen til sine barn; tre FAU-er, tre 17.-mai komiteer, fire sommer- og juleavslutninger, for ikke å snakke om hvordan man skal få barna på skolen hver morgen, sier Helge Holter, forelder ved Disen skole.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet at Utdanningsetaten ikke har planer om å opprette flere brakker på Engebråten skole. Tirsdag stilles Utdanningsetaten til ansvar.

Krisen er her og nå! Til høsten spres denne bydelens barn helt tilfeldig rundt på skoler utenfor bydelen, uten hensyn til mellommenneskelige relasjoner som er lovhjemlet i Opplæringsloven, sier Holter.

Bør vurdere paviljonger

Skolesituasjonen i Nordre Aker ble tatt opp i møtet i bystyrets Kultur- og utdanningskomité. forrige onsdag.

Det å splitte søsken til forskjellige skoler er uakseptabelt. Men Utdanningsetaten har svart positivt på at den klarer å unngå det, sa leder av Kultur- og utdanningskomiteen, Knut Even Lindsjørn (SV), til Nordre Aker Budstikke i etterkant av møtet.

Jeg har nå sendt brev til skolebyråd Torger Ødegaard, og bedt om en en rask tilbakemelding om høstens elevsituasjon på Engebråten. SV mener paviljonger må vurderes. Det er viktig at barna kan få gå på skole i sitt eget nærmiljø - det må kommunen tilstrebe, sa Lindsbjørn.

Nordreakerbudstikke.no kommer tilbake med reportasje fra møtet tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere