RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisepenger til boligbrannsikring


Fem kommunale boliger får penger til brannsikringstiltak. Illustrasjonsfoto
Fem kommunale boliger får penger til brannsikringstiltak. Illustrasjonsfoto
Byrådet foreslår å benytte 7 millioner kroner fra regjeringens tiltakspakke til å styrke vedlikeholdet av kommunale boliger.

NORDRE AKER: Av disse millionene foreslås det å bruke to millioner på brannsikring av kommunale boliger, de fleste av dem i Nordre Aker.

Viktig med trygghet

De utvalgte eiendommene er brannsikret, men det er ønskelig å sette inn ekstra brannsikringstiltak, som for eksempel sprinklingsanlegg, i disse kommunale gårdene.

For byrådet er det viktig at alle våre beboere skal føle seg trygge i egne hjem sier byråd bor byutvikling Merete Agerbak-Jensen.

Eiendommene det er snakk om i Nordre Aker, ligger i Kjelsåsveien 28E, 112 og 116, Tåsenveien 13 og Sognsvannsveien 34A.

Løpende vedlikehold

For byrådet har det vært viktig å finne prosjekter som kan iverksettes raskt og som ikke får driftsfølgevirkninger for neste år.

Derfor egner løpende vedlikehold og forsterkede brannsikringstiltak seg bra, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen.

Jon Carlsen i Boligbygg, som drifter de kommunale boligene, er fornøyd med at det nå kommer penger til utbedringer og vedlikeholdsetterslep.

- Vi er kjempeglade for dette. Det er kjærkomne midler vi kan bruke til til utbedringer vi ikke har hatt mulighet til å gjennomføre innenfor våre faste rammer, sier Carlsen.

Han anslår at arbeidet kan komme i gang i løpet av våren.

De resterende midlene fra tiltakspakken går til utbedring av heiser og tak i kommunale boliger andre steder i byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere