*Nettavisen* Nyheter.

Krisetelefon for minoriteter

 

Fabian Stang var på plass da Kirkens SOS torsdag åpnet ny krisetelefon for minoriteter.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

OSLO ØST: Dette kommer til å ha stor betydning for mange, og er et godt stykke på veien til et bedre samfunn, sa Fabian Stang i sin tale hos Kirkens SOS, som torsdag åpnet den nye krisetelefonen.

For dårlig tilbud

Cirka 9 prosent av norges befolkning har for dårlig psykisk helse, men det er over 27 prosent av mennesker med minoritetsbakgrunn som er rammet av dette. Det vil vi prøve å gjøre noe med, sa generalsekretær i Kirkens SOS, Nora Blaasvær.

Hun mener at det på langt nær er et godt nok helsetilbud til minoriteter, og at psykiske plager alt for ofte blir et tabutema.

Vi skal være med på å arbeide for en normalisering av denne lidelsen, og hjelpe til med å bygge opp selvtilliten til de som sliter. Vi er opptatt av å forsøke å forstå, og møte dem med åpenhet. Det er mange som føler seg svært alene, og tenker at de ikke har noen å henvende seg til, sier Blaasvær.

Ensomhet

Man kan stå på Carl Bernes Plass omgitt av mennesker, men føle en enorm ensomhet på grunn av mangelen på menneskelig kontakt i vårt samfunn, og det er et paradoks, sa Fabian Stang

Han la også vekt på hvor viktig det er med frivillig arbeid i denne sammenhengen.

Vi må gi en stor takk til de frivillige som er med på slike prosjekter. Uten dem har vi intet samfunn, sa Fabian Stang.

Ordføreren fikk æren av å åpne nødlinjen på det nye kontoret i øverste etasje, men samtalen uteble for denne gang.

Grønt nummer

Det er på grønt nummer 800 80 887 at det vil være frivililge personer som har spesiell kompetanse til å snakke med mennesker om hvordan det er å leve i Norge, og de spesielle utfordringene man møter som minoritet.

Vi vet også at et likt tilbud ikke nødvendigvis er et likeverdig tilbud, og vi mener det derfor er helt avgjørende å ha en tilrettelagt tjeneste for spesielt utsatte grupper, sier Blaasvær.

Kirkens SOS tror at et lavterskeltilbud som en samtale, anonymt og betingelsesløst, kan gi hjelp til å mestre vanskelige følelser og lindre smerte. Noen ganger kan ikke de nærmeste være den støtten man trenger, og da er det viktig å ha et sted å henvende seg, også utover den gruppen man tilhører. Kirkens SOS kan ikke erstatte vanlig sosial kontakt, men kan være et første sted å lufte tanker og følelser som man bærer på.

Trosnøytral

Tjenesten er trosnøytral, og innringerne kan velge om de vil snakke norsk eller engelsk.

Krisetelefonen vil i starten holde åpent to kvelder i uka, men vil så gradvis øke åpningstiden. Når telefonen ikke er åpen, kan innringere som trenger et medmenneske å snakke med, ringe Kirkens SOS sin ordinære krisetelefon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag