RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hovedbilde: Anne Margrethe Fjermeros er inderlig glad i Hovseter. foto: alexander Synstad
Hovedbilde: Anne Margrethe Fjermeros er inderlig glad i Hovseter. foto: alexander Synstad

Kristen-sosialisten

Anne Margrethe Fjermeros har et glødende hjerte for mye.

HOVSETER: Hver eneste dag biter hun tennene sammen for å trosse smertene. Leddgikten slipper aldri taket i kroppen hennes. Men hun møter oss med et blidt smil og en fast hånd. Nei, man da ikke sitte ned og ikke gjøre noe. Jeg vil engasjere meg i ting. Mitt kall er å drive sosialt arbeid.

Og sånn har livet for bygdejenta fra Aurskog-Høland vært. Hun er glødende engasjert i sosiale saker. Men da hun som ungjente i 1972 begynte på lærerskolen i Levanger, visste hun knapt hvem statsministeren var. Hun ble raskt sugd inn i det politiske miljøet. Dette var en tid med høyt engasjement blant studenter.

Det ble først SV, men hun fant mer realpolitikk i Arbeiderpartiet. I dag befinner hun seg på venstresiden i Ap. Og hun kaller seg kristensosialist.

Anne Margrethe havnet i Egersund i sin første jobb som lærer. Siden har hun bodd mange steder. Hun har slått seg til ro i Meklenborg borettslag.

Brenner for mye

Vi ber henne ramse opp hjertesaker. Og de er det mange av. Svømmehall, ungdomstilbud, kårene til utendørsidretten og hjemmetjenesten er noe av det som får hennes hjerte til å banke raskere. Hennes egen sykdom gjør at hun vet hvor skoen trykker.

At vi fikk tilbake ergoterapistillinger var utrolig viktig. Et viktig og flott tilbud. Jeg bruker tjenesten selv. Og uten den hadde jeg hatt en langt vanskeligere hverdag, sier hun og trekker et bekymret pust for hjemmetjenesten.

Den har høyest sykefravær av alle i Oslo. De har en hard belastning i jobben. De fortjener høyere lønn. Den jobben de gjør er svært viktig.

Hun sukker også litt over at det kan være tøft å være Ap-er i Høyre-land.

Men det er også en del saker vi kan samarbeide om også.

Musikk

Den tidligere bygdejenta nyter livet i Oslo. Hun sluker det kulturelle tilbudet. Bridge, opera og utstillinger. Og soul. Otis Redding og Solomon Burke får det til å gløde i soulhjertet.

Jeg håper jeg en gang får høre Burke. Fint hvis han kommer til Norge igjen, sier hun.

Og så kommer katten Mons hjem igjen. Da blir det kos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere