RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristian fikk se Oslo Børs fra innsiden


Malin Labråten fra Bislett, Mathias Storm Michelsen fra Nordstrand og Kristian Hervig fra Ellingsrud fulgte hver sin leder på torsdag.
Malin Labråten fra Bislett, Mathias Storm Michelsen fra Nordstrand og Kristian Hervig fra Ellingsrud fulgte hver sin leder på torsdag. Foto: FOTO: Ungt Entreprenørskap
Unge lederspirer skygget i går noen av Norges toppledere. Og topplederne inspirerte skyggene sine.

OSLO: Toppledere i Norge fikk seg haleheng i går, da Ungt Entreprenørskap arrangerte «skyggedag». Elever fra ungdomsbedrifter fikk følge toppledere og det ga mersmak på lederyrket.

Søvnløs spire

Kristian Hervig skygget børsdirektør Bente Landsnes.

– Bare det å få møte henne var veldig spennende i seg selv, sier Hervig. Han gledet seg masse i dagene før han skulle sette foten innenfor dørene på Oslo Børs.

– Jeg lå jo nesten søvnløs natten før, sier han lattermildt.

Hervig forteller at dagen var fartsfylt og at han fikk med seg mange tips og råd på veien videre.

– Det å se hvordan Oslo Børs fungere var veldig spennende, i tillegg til å gå fra møte til møte med vidt forskjellige temaer, sier Hervig, som ikke legger bånd på sitt skryt av Landsnes.

– Hun var topp konsentrert hele tiden. Noe av det viktigste jeg lærte av henne var hennes væremåte som leder, sier Hervig.

Koselig hos kulturrådet

Malin Labråten fra Bislett fulgte Anne Aasheim, direktør i Norsk kulturråd.

– Det var kjempespennende, forteller Labråten. Hun var med på møter, omvisning og kurs i løpet av dagen.

– Jeg lærte veldig mye om hvordan å være en god leder. Å være direktør i Norsk kulturråd var noe jeg forestilte meg som både tungt og tørt, men Aasheims lederstil gjør jobben spennende, sier Langbråten, og legger til at det var en koselig stemning.

De unge er framtidas ledere

– De som er unge i dag skal bekle stillinger som ennå ikke er skapt og løse utfordringer som vi bare ser konturen av. Denne dagen skal morgendagens ledere få innsikt i hvordan dagens ledere jobber og hvilke utfordringer Norge står overfor, sier Siv Elin Dammen, daglig leder for Ungt Entreprenørskap i Oslo.

Andre bedrifter som fikk haleheng på torsdag var blant annet Manpower, Oslo Børs, Politiets Fellesforbund, Veidekke, Røde Kors og Telenor Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere