RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritikk for dårlig økonomistyring


Bydelsdirektør Per Johannessen blar seg gjennom mengder av papirer på jakt etter utgiftsposter som kan reduseres eller strykes helt. Budsjettjusteringen skal skje på BU-møtet torsdag 18. juni. Foto: Aina Moberg
Bydelsdirektør Per Johannessen blar seg gjennom mengder av papirer på jakt etter utgiftsposter som kan reduseres eller strykes helt. Budsjettjusteringen skal skje på BU-møtet torsdag 18. juni. Foto: Aina Moberg
Kommunerevisjonen mener det fortsatt er betydelige svakheter i økonomistyringen i Bydel Nordstrand. Bydelsdirektøren føler seg ikke truffet av den nye undersøkelsen.

NORDSTRAND: Randi Blystad, prosjektor i Kommunerevisjonen, la frem resultatet av undersøkelsen (se faktaboks), på et møte i bydelsutvalget nylig.

Sterke reaksjoner

- Etter våre vurderinger er det lagt ned et betydelig arbeid for å få bydelen på rett kjøl. Men, det er fremdeles betydelige svakheter knyttet særlig til tre punkter: realismen i bydelens budsjetter, konkretisering av omstillingsplanene, og realismen i bydelens prognoser, sier Blystad.

Bydelspolitikerne kom med til dels sterke reaksjoner på revisjonsrapportens ordbruk. Bydelsdirektør Per Johannessen sa rett ut at han føler at rapporten treffer dårlig.

Her står det blant annet at Bydel Nordstrand har iverksatt tiltak og innført en praksis som ivaretar flere av de anbefalingene Kommunerevisjonen ga bydelen og bydelsutvalget i 2005.

Svekkes betydelig

- Det påpekes også den positive utviklingen man kan se i bydelens budsjettdokumenter ved at vesentlige budsjettforutsetninger nå er tydeliggjort, refererer Johannessen.

Han synes derfor lite om negativiteten i de tre nevnte punktene.

- Først får vi kredit, så gir de oss "den salven", sier han.

Rapporten har en avsluttende kommentar: "Kommunerevisjonen mener det kan være grunn til å drøfte om Oslo kommune på hensiktsmessig måte håndterer bydeler som har så store omstillingsbehov at det kanskje ikke er realistisk å forvente at omstillingen kan gjennmføres innen ett år. Samtidig vil vi understreke at vi ikke ser åpenbare alternativer til dagens måte å håndtere slike situasjoner på"

-
Revisjonsrapporten svekkes betydelig i sin kritikk av vår bydel når man leser den første setningen. Det kom da også fram fra kommunerevisjonens side under bydelsutvalgets behandling, at dette utsagn ikke var spesielt adressert til Bydel Nordstrand. Dette i forhold til å være i en situasjon hvor budsjetter må vedtas med uttrykte risikoområder uten at budsjettet av den grunn er urealistisk, sier bydelsdirektøren.

Budsjettjustering

Fra å være frustrert over rapportens innhold, gleder Johannessen seg over at han og bydelsutvalget er gått styrket ut av saken.

- Vi er et godt tospann og er enige om veien videre, forteller han.

Den veien fører nå først til en tvungen og nødvendig budsjettjustering 18. juni.

- Vi har fått beskjed fra byrådsavdelingen for velferd- og sosiale tjenester om at vi antakelig må dekke inn hele merforbruket fra 2008 (23.6 millioner kroner) på ett år istedenfor de to vi hadde budsjettert med. Det avgjøres i bystyret i juni, sier bydelsdirektøren.

Må snu alle stener

Bydelen har en buffer på 5 millioner kroner, dessuten fikk den nylig melding om 3. 4 milllioner i økt tilskudd til økonomisk sosialhjelp fra kommunen. Begge disse beløpene går inn i budsjettjusteringssaken til bydelsutvalget 18. juni.

- Vi må snu alle stener flere ganger for om mulig å klare utfordringen på en skånsom måte. Hva vi lander på vet jeg ikke før 18.juni, sier Per Johannessen.

Spørsmålet om det kan bli nedskjæringer på enkelte aktiviteter i bydelen etter budsjettmøtet, vil han ikke svare på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere