RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misfornøyde: Bydelsutvalget i Nordre Aker.
Foto: Karl Andreas Kjesltrup
Misfornøyde: Bydelsutvalget i Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjesltrup

Kritiserer kriteriesystemet

BU har behandlet det «nye» kriteriesystemet, og er slett ikke fornøyd med byrådets forslag.

NORDRE AKER: Bydelspolitikerne behandlet byrådets forslag til nytt kriteriesystem i forrige BU-møte. Et forslag som kan resultere i totalt 10.4 millioner i kutt for Nordre Akers 2009-budsjett, hvis bystyret vedtar det.

Ønsker mer informasjon

BU vil ha mer informasjon fra byrådet om selve grunnlaget for forslaget. Blant annet ber bydelen byrådet utrede «i større grad» om den store omfordelingen mellom bydelene i øst og vest er i samsvar med de behov som befolkningen har for tjenester. I tillegg ønsker også BU en forklaring på utslag på 5,5 millioner kroner, som er nevnt i kriterieforslaget som «andre endringer».

Bydelsutvalget går også i mot forslagets endring i lavinntektsindeksen.

Byrådet har endret vesentlig enkelte grunnlagsindekser, blant annet øket lavinntektsgrunnlaget fra 200.000 til 300.000 kroner, noe som er med på å slå uheldig ut for vår bydel, har BU-leder Egil Ihlen (H) tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Ikke hensyn til endringer

I BUs vedtak står det videre at de foreslåtte endringene ikke tar hensyn til bydelens endringer i befolkningsprognosene.

Bydelsutvalget mener det vil bli umulig å opprettholde en god tjenesteproduksjon med de foreslåtte endringene, ikke minst med basis i at bydelen ifølge økonomiplanen vil få reduserte budsjetter fra og med 2009, skriver bydelen.
I tillegg krever BU at endringer i kriteriesystemet må følges opp med overgangsordninger på minimum 3 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere