Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk leseglede

29 elever fra Ulsrud videregående skole er plukket ut til å vurdere verkene til åtte samtidsforfattere. Ungdommens kritikerpris deles ut i mars 2008.

ULSRUD: Den prestisjetunge prisen deles ut for tredje gang 5. mars neste år og i juryen sitter 150 syttenåringer fra hele landet.

Elevene i 2. klasse på Ulsrud, som ene og alene representerer Oslo, skal bruke norsktimene fram til mars på å lese og vurdere åtte bøker. Verkene de skal igjennom er valgt ut av en jury i Norsk Kritikerlag.

Underveis vil elevene få hjelp og veiledning av blant annet kulturjournalist og litteraturanmelder Annette Orre fra Dagsavisen.

Kule guder

Nordstrands Blad besøkte klassen sist fredag under deres første møte med "kritikerfadderen". Og at elevene er godt i gang er det ingen tvil om.

Det er godt å få tildelt kvalitetslitteratur. Ingenting er bedre enn det, sier Øystein Rennesund.

Nesten alle i klassen er glad i å lese. Det er både tungt og omfattende å vurdere bøker, men vi liker det, fortsetter Bilan Farha.

Elevene er allerede i gang med Cornelius Jakhellns "Gudenes fall", og den har falt i smak hos 17-åringene på Ulsrud.

Jeg synes boka er kul. Den er annerledes, konkluderer Michael Worku.

Andreas Lorentzen liker temaet i boka godt.

Norrøn mytologi er alltid spennende, sier han.

Fornøyde tenåringer

Elevene er tydelig stolte over å sitte i kritikerpanelet. At norsktimene går med til å fordype seg i litteratur gjør ingenting, forteller de.

Det er veldig stort å få være med på dette. På mange måter føler vi oss litt spesielle, sier Khanda Dashty.

Stemningen i klassen har vært veldig god den siste tiden. Dette er en annen måte å lære på. Det er godt med litt forandring, forteller Michael Worku entusiastisk.

"Kritikerfadderen" Annette Orre var imponert over lesegleden og arbeidsinnsatsen til Ulsrud-elevene. Ifølge journalisten var det første møtet med tenåringene lærerikt.

Elevene var både motiverte og engasjerte. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun til Nordstrands Blad.

Reklame

Spinnville priser på Comfyballs!