*Nettavisen* Nyheter.

Kritisk til nedleggelse

Venstres osloleder Toril Berge vil ha svar på spørsmål rundt forslaget om å legge ned Fri rettshjelp.

Venstres Toril Berge er kritiskt til Byrådets forslag om å legge ned Fri Rettshjelp.

I følge Venstres hjemmesider er Toril Berge sterkt kritisk til byrådets forslag om å legge ned kontoret for fri rettshjelp. Hun mener byrådets begrunnelse for å legge ned kontoret er lite troverdig. Østkantavisa har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med lederen i Oslo Venstre, som også er nestleder i Venstres bystyregruppe i Oslo, og sitter i bystyrets helse- og sosialkomité, men bruker synspunktene fra partiets hjemmeside.

Østkantavisa tok for ett par uker siden opp saken. Forslaget fra bystyret ble mottatt dårlig av de som jobber ved Fri Rettshjelps kontor, og advokat Randi Hagen Spydevold mente de svakeste i samfunnet ville tape på forslaget.

- Vi mener en misforståelse, om at klientene som oftest bruker Fri Rettshjelp kan gå til privatpraktiserende advokater å få samme hjelp, er grunnen til at Oslo kommune vil legge ned kontoret, sa advokaten den gangen.

- Vi har stilt byrådet noen spørsmål for å få klarhet, sier Toril Berge på nettsiden og fortsetter, Oslo har et fritt rettshjelpstilbud vi kan være stolt av, og det er etter vår oppfatning lite som tyder på at dagens brukere av kontoret vil få hjelp gjennom den statlige ordningen. De siste dagenes fokus på brukere som trenger hjelp til arbeidsrettslige spørsmål understreker dette.

Venstre og Toril Berge stiller noen avgjørende spørsmål til byråedet. Blant annet; - er det slik at alle som i dag får bistand og hjelp av kontoret for fri rettshjelp vil kvalifisere til å få hjelp under den statlige ordningen, slik vi forstår byrådet mener av fremlagte budsjettforslag? Hvordan ser byrådet for seg at alle dem som i dag benytter seg av kontoret for fri rettshjelp skal sikres informasjon om sine rettigheter vedrørende fri retthjelp fra og med den 1. januar 2009? Hvilke hjelpe- og informasjonstiltak vil byrådet igangsette?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.