RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anniken Hauglie (H) mener sprøyterommet er en måte å legalisere små doser av heroin, og støtter byrådets nedleggelsesforslag.
Anniken Hauglie (H) mener sprøyterommet er en måte å legalisere små doser av heroin, og støtter byrådets nedleggelsesforslag.

Kritisk til sprøyterom

Sprøyterommet er en måte å legalisere narkotika på, mener Anniken Hauglie (H), som støtter byrådets forslag om nedleggelse.

SENTRUM: Hvis en person blir pågrepet med en liten dose heroin, og sier at han er på vei til sprøyterommet, er det greit da?, spør medlem i kultur- og oppvekstkomiteen på Grünerløkka Anniken Hauglie (H).

Hun støtter byrådets forslag om å legge ned sprøyterommet, til tross for at rommet opplever vekst i antall brukere.

Vil tenke alternativt

Dette er en måte å legalisere bruk av små doser heroin , og jeg er ikke sikker på at det er den beste måten vi kan hjelpe rusmibrukerne på, sier Hauglie, som er glad for at byrådet foreslår å styrke feltpleien som kompensasjon for nedleggelse av sprøyterommet.

På den måten forblir pengene innen rusomsorgen, sier Hauglie.

Må få et tilbud

I forrige ukes utgave av Østkantavisa uttrykte leder for Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, bekymring over nedleggelse av sprøyterommet, og han sier han frykter økt smittefare, samt flere overdosedødsfall ved en eventuell nedleggelse. Feil fokus, mener Hauglie.

Vi vet at rusmisbrukere har en veldig dårlig fysisk helse, og jeg mener det er viktigere å erkjenne dette og gi dem et tilbud på lik linje med andre pasienter, sier hun.

Evalueringen av sprøyterommet viser også at det ikke er godt nok, det har ikke nådd de målene det skulle, og jeg tror vi når flere ved å styrke feltpleien i steden, slik at vi kan hjelpe rusmisbrukerne i det daglige, med for eksempel sårpleie, sier hun.Anniken Hauglie (H)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere