Kroken på døra for Leksesenteret

Sara Al Isawi (15) og Simran Kaur (15) har gått på Leksesenteret i seks år. De synes nedleggelsen er trist, og vil ikke benytte seg av tilbudet som skal opprettes på skolene fordi det blir for mye bråk og for lite hjelp å få.

Sara Al Isawi (15) og Simran Kaur (15) har gått på Leksesenteret i seks år. De synes nedleggelsen er trist, og vil ikke benytte seg av tilbudet som skal opprettes på skolene fordi det blir for mye bråk og for lite hjelp å få. Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

1. desember stenger dørene på Leksesenteret på Holmlia. Skolene overtar og elevene frykter de får et dårligere tilbud.

Kainad Gul, Jasmin Zaib og Uzma Pari (alle 13) synes det er leit at Leksesenteret skal nedlegges. – Det er veldig trist fordi vi lærer så mye fra flere lærere som at ulik kunnskap, sier de.

– Det er dårlig at de skal legge ned, vi får så god hjelp her, sier Suhuur Abdullahi, Hobi Mohammed og Sahra Mohamud (alle 14) mens de får hjelp av Gjermund Randem med geografileksene.

HOLMLIA: Leksesenteret har vært drevet i seks år av Utdanningsetaten (UDE) for elever ved Holmlia, Lusetjern, Rosenholm, Toppåsen og Hallagerbakken skole.


LES OGSÅ: HOLMLIA SKOLE: - Trenger ekstra midler til leksehjelp

Planene om nedleggelse har vært kjent en stund, men datoen kom raskere på elevene enn de hadde ventet.

Bråk og uro på skolen

– Det er veldig trist, spesielt at de legger ned midt i året når vi trenger hjelp til eksamener. De kunne i alle fall ha ventet til sommeren, sier Sara Al Isawi (15) og Simran Kaur (15) som har skrevet brev til Kristin Halvorsen og Fabian Stang for å få omgjort vedtaket.

Jentene har gått på Leksesenteret i seks år og mener de får langt bedre hjelp der enn på skolene, som også har leksehjelp.

– Vi har prøvd det flere ganger, men det er ikke særlig nyttig, alle kan dra dit og det er mye bråk og uro, og så er det få lærere på elevene. Her er lærerne kjempeflinke, vi har flere pc-er og små rom vi kan jobbe i, sier de.

Venteliste

Tidligere var det rundt 130 elever tilknyttet Leksesenteret og mange sto på venteliste. Det ble i tillegg arrangert motiverende kurs og litteraturklubb. Elevene kunne også være sosiale og spille spill når leksene var gjort.

– Helt ærlig tror jeg de ikke vil få like tett oppfølging, rett og slett fordi de er for mange. Det er synd når man vet hvilken kapasitet dette senteret har. Det er mange flotte elever og man ser at de trives her, sier Gjermund Randem som er student og har jobbet på Leksesenteret i litt over to år.

Gjør leksene hjemme

Elevene har fortsatt et lite håp om at UDE snur.

– Kanskje de ombestemmer seg når de får høre hvor bra det er her, sier jentene.

De har ingen planer om å benytte seg av leksehjelptilbudet på Holmlia skole.

– Vi gjør heller leksene hjemme, der er det fred og ro. Lærerne har uansett ikke tid å bruke på enkeltelever.

Leksesenteret planlegger nå avslutningsfest 30. november for tidligere og nåværende elever.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.