RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Kroken på døra for bruktmarkedet på Grønland

Etter mye frem og tilbake er det nå bestemt at brukmarkedet på Grønland blir lagt ned, til stor fortvilese fra markedssjef Morten Lindstad.

GRØNLAND: I desember 2013 klarte Miljøpartiet De Grønne i Gamle Oslo å få med flertallet i bydelsutvalget til å redde bruktmarkedet på Grønland, og å utabeidet et vedtak de mener kan gi bruktmarkedet det løftet som trengs.

SE BILDESERIE FRA GRØNLAND BRUKTMARKED HER

Selger ulovlig

Nå har politiet satt BU-vedtaket til side, og bestemt at bruktmarkedet skal legges ned. Årsaken er at det er avdekket for mange uregelmessigheter blant selgerne, deriblant at mange ikke har de nødvendige tillatelsene i orden.

– Jeg har klaget i en årrekke angående den ulovlige aktiviteten som skjer i området rundt markedet. Kom på hvilken som helst lørdag og jeg kan peke ut nærmere 150 personer som selger ulovlig, sier en fortvilet markedssjef Morten Lindstad.

Legges ned etter 13 år

Morten Lindstad har drevet markedet i 13 år. Det som begynte som et resultat av en fuktig tur på byen, ble etter hvert Lindstads livsverk.

DittOslo.no har flere ganger skrevet om markedet, som har fungert som både arbeidstrening og et første møte med det norske arbeidslivet, for nyankomne utlendinger.

Markedet har vært en politisk sak i flere runder. Både politiet og bydelen har reagert på at enkelte selgere har omsatt tyvgods på markedet. Dette har også Lindstad vært åpen om, og han har selv bedt politiet om å håndtere enkeltsaker og -personer.

Grønland bruktmarked

FORTVILET: Abdullah Al Maghrabi er selger på Grønland Bruktmarked. Da dittOslo.no besøkte markedet i desember var han fortvilet over forslaget om nedleggelse. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Forbud mot elektroniske gjenstander

Tidligere i år la han også ned forbud mot å selge elektroniske gjenstander – både nye og brukte – på markedet.

«For å stoppe salget av elektronisk tyvegods utenfor markedsområdet og for å forhindre at markedet blir nedlagt som følge av dette er det nå ikke lenger lov å selge ny, eller brukt elektronikk på Grønland Bruktmarked», heter det i en uttalelse på markedets hjemmeside.

Lindstad mener at politiet ikke har tatt saken på alvor, og at de nå velger den enkle utveien med å legge ned markedet.

LES OGSÅ. Slik kan det bli på Vaterland

Uskyldige rammes

Miljøpartiet de Grønne har stått i spissen for å kjempe for bruktmarkedet. Bystyrerepresentant Harald A. Nissen sier det er synd at et så viktig tiltak som Grønland Bruktmarked, når blir behandlet på denne måten.

– Fra brukernes side har det jo vært en vilje til å løse opp i dette. Jeg synes det blir veldig rart at de som driver lovlig blir en uskyldig tredjepart. At de må slutte fordi noen andre gjør noe ulovlig er jo veldig rart, sier Nissen.

Nå ønsker han å forfølge saken.

– Jeg kommer til å følge opp i egnede fora, blant annet ved å få poltiiet i tale. Jeg vil gjerne se på regelverket i dette, sier Nissen.

Harald Nissen

VIL TA KAMPEN: Harald A. Nissen (MdG) synes det er trist at politiet rammer alle selgere – også de som selger lovlig. Arkivfoto

Gir seg ikke

Heller ikke leder for markedet, Morten Lindstad vil gi seg – selv om det nå ser ut til at morgendagens marked blir det siste. Lindstad vil klage på nedleggelsen, via sin advokat.

– Hele situasjonen er jævlig trist. Det koker blant selgerne der nede nå, mange er opprørte over at de nå ikke får fortsette å selge, sier Lindstad.

DittOslo.no har ved flere anledninger fredag forsøkt å få en kommentar fra politiet, uten å lykkes.

LES OGSÅ: – Tåpelig å fjerne Grønland bruktmarked

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere