RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kroken på døra for Huken før tida


Andreas Behring og alle støttespillere for nedleggelse av Huken pukkverk kan juble etter at en enstemmig samferdsels- og miljøkomité vil gi den kommunale pukkverkeieren stoppordre.
Andreas Behring og alle støttespillere for nedleggelse av Huken pukkverk kan juble etter at en enstemmig samferdsels- og miljøkomité vil gi den kommunale pukkverkeieren stoppordre.
Dagens konsesjon varer til 2021, men tidligere i år ble det kjent at det allerede er tatt ut mer stein enn pukkverket har lov til.

HUKEN: Fem ganger har han fremmet forslag om å stoppe driften i Huken. Nå har han fått med seg en enstemmig samferdsels- og miljøkomité på å gi driverne stoppordre.

Miljøverndepartementet har tidligere slått fast at utvidelsen av pukkverket i Lillomarka er i strid med markaloven.

Bryter vilkårene

Oslo Vei som eier og driver pukkverket ønsket å sprenge seg 400 meter lenger inn i Lillomarka og forlenge driften til 2060. Nå ser det i stedet ut som om det blir kroken på døra før tida.

– Jeg mener at konsesjonsvilkårene er brutt både når det gjelder uttak av masse og lagring av gammel asfalt, sier Andreas Behring til Lokalavisen Groruddalen og legger til:

– Tidligere i år ble det kjent at det allerede er tatt ut mer stein enn pukkverket har lov til. Driften må stanses om den grensen er nådd, og vi har bedt byrådet om å gå gjennom beregningene.

– Etter min mening overskrider også lagringen av returasfalt det tillatte volum. En lagring som er svært lite miljøvennlig, sier Andreas Behring.

Ny bruk

– Jeg håper de avvikler driften fort, og at det nå alle kan samle seg om, er å finne en måte å bruke området til noe flott for Groruddalens befolkning, sier en tydelig fornøyd Andreas Behring som drømmer om boltreplass for kultur og idrett i denne innfallsporten til Lillomarka.

Og støttespillerne er og har vært mange.

– Vi er kjempeglade, sier Frode Hansen, som leder aksjonsgruppa Stopp Huken – Vern Marka, til Østlandssendingen og legger til:

– Dette vil redde Lillomarka, og boområdene våre, som blir forpestet av asfaltlukt og støy.

Leder i Grorud Venstre, Jon Julius Sandal er overlykkelig:

– Venstre har vært en kompromissløs motstander av pukkverket i alle år. Vi er svært glad for dette vedtaket og at Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet endelig tok til fornuften etter å ha trenert saken i altfor mange år. Nå må vi ha omkamp om Alnaelva og det elendige vedtaket fra sist vinter, sier han til Lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere