*Nettavisen* Nyheter.

Kronerulling for deponierstatning

GLEDELIG: Knut Chr. Hallan (t.v.) setter pris på innsamlingen og mener det er et symbol på hva folk flest mener om saken. Her sammen med Frank-Hugo Storelv ombord i en lekter under en aksjon.

Bjørn Arild Halvorsen på Ulvøya har dratt i gang en kronerulling for å hjelpe Knut Chr. Hallan med betalingen av erstatningen til Oslo Havn.

ULVØYA: – Alle som kjenner min gode venn og gamle nabo Knut Chr. Hallan vet at han har god nok økonomi til selv å kunne bære et slikt erstatningskrav, men det er for å vise Knut at vi øvrige brukere av Oslofjorden setter pris på hans utrolige engasjement, sier Bjørn Arild Halvorsen som er mangeårig nabo til Hallan på Ulvøya.

Ulogisk

Før jul opprettholdt Høyesterett dommen mot Knut Chr. Hallan, Frank-Hugo Storelv og Rune Haaland for ikke å ha etterkommet politiets pålegg om å fjerne seg i forbindelse med tre aksjoner.

Aksjonistene må betale bøter samt 58.000 kroner i erstatning til Oslo Havn for tap i forbindelse med en av aksjonene.

Kronerullingen Halvorsen har satt i gang er formidlet gjennom ulike nettverk og han håper mange sender oppfordringen videre.

– Jeg tviler ikke på at Høyesterett var på trygg juridisk grunn da de avsa denne erstatningsdommen, men for meg som menigmann er logikken vanskelig å forstå, sier Halvorsen.

SOLIDARISK: Tidligere nabo av Knut Chr. Hallan på Ulvøya, Bjørn Arild Halvorsen.

– Gledelig

– Vi skal huske at aksjonene ikke var rettet mot et lovlig fattet vedtak, men mot ulovligheter aksjonistene mente ble begått i fjorden, og som domstolene senere har slått fast var ulovlig. Jeg synes det er et demokratisk problem at det vern lovverket er ment å gi varslere, ikke synes å gjelde i denne saken. Aksjonistene sørget derimot for at ulovlighetene ikke ble forbigått i stillhet. Men prisen har vært høy for alle parter, sier Halvorsen.

Initiativtageren oppfordrer til å gi en hundrelapp, men vet at mange har gitt mer. Skulle det komme inn for mye penger vil det overskytende beløpet bli gitt til Rikshospitalets avdeling for kreftsyke barn.

Knut Chr. Hallan setter stor pris på engasjementet.

– Jeg synes dette er et symbol på hva folk flest mener om saken hvor varslerne blir straffet, og det er gledelig, sier bestefaren som i løpet av seks år har brukt 4.210 timer på deponisaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.