KRONIKK: «OL i Oslo er for både bredde- og toppidrett»

Bystyret har bestemt at Oslos innbyggere skal få si sin mening om OL-spørsmålet gjennom en folkeavstemning som arrangeres sammen med stortingsvalget 8-9. september. Under OL i Oslo i 2022 vil vi arrangere snowboard og freestyle i både Grefsen og Wyller for å styrke etterbruken og samtidig bidra til utvikling av alpintidretten øst i Oslo.

Snowboard og freestyle er de idrettene som har vokst mest i OL-sammenheng fra sist Norge arrangerte OL på Lillehammer i 1994 og fram til i dag. Under OL på Lillehammer var ikke snowboard med som øvelse, og det ble gjennomført kun tre freestyle øvelser.

Siden den gang har barn og ungdom verden rundt fått øynene opp for disse øvelsene, og de er mer populære enn noen gang! Nå planlegger vi for tilsammen åtte øvelser i freestyle og i snowboard. Freestyle og snowboard er øvelser med bred internasjonal appell og fremdeles trekkes en voksende andel ungdom mot disse idrettene.

LES MER OM OL I OSLO:

– Dagens ungdom fortjener OL i Oslo

Therese Johaug: – Blir det Oslo-OL i '22, stiller jeg til start

Bjørnar Moxnes: – Kan ikke betale milliarder for at Therese Johaug skal gå på ski

Et sentralt element under planleggingen av et eventuelt OL i Oslo i 2022 har vært å gjøre investeringer som vil ha verdi også etter et OL. Det er viktig å sikre at vi etter et OL står igjen med anlegg som er godt rustet til å ivareta både breddeidretten og kunne bidra til at Norge kan fortsette å arrangere nye store mesterskap.

Dette er også viktig for Den internasjonale olympiske komite (IOC). Når IOC evaluerer søkerbyer er de opptatt av at de anlegg som bygges og benyttes under OL, er i tråd med søkerbyens eksisterende planer for byutvikling samtidig som det finnes planer for etterbruk av anleggene.

Oslos største alpinanlegg er i dag Tryvann Vinterpark med Wyllerløypa. Wyllerløypa er derfor det naturlige utgangspunktet for å avvikle snowboard og freestyle øvelsene under et eventuelt OL i 2022.

Av de mindre anleggene rundt omkring i Oslo, er Grefsenkleiva en spennende arena. Grefsenkleiva strekker seg fra toppen av Grefsenkollen og ned mot Årvoll i Groruddalen og oppfattes av mange som et skianlegg med uforløst potensial. Fra toppen av anlegget er det en spektakulær utsikt over hovedstaden og fjorden.

STERKE MENINGER? Følg med på dittOslo.nos debattsider her

Ved å benytte Grefsenkleiva som OL arena vil konseptet «Games in the City» styrkes ved at vi viser fram det unike ved Oslo gjennom å stå på ski «midt i byen». Grefsenkleiva benyttes i dag av mange i nærmiljøet som en treningsbakke for barn og familier.

Et OL vil gjøre enda flere mennesker kjent med bakken. Et OL vil øke tilgjengeligheten til anlegget og utbedre bakkene med ny heis, bedret snøproduksjonsanlegg og bedre lysforhold.

En sentral målsetning i arbeidet med OL2022 har vært å styrke anleggssituasjonen i Oslo Øst. En oppgradering av anlegget i Grefsenkollen oppfattes av mange lokalt som å kunne bidra positivt til organisert og ikke-organisert idrett, ikke minst for yngre årsklasser gjennom sin status som nærmiljøanlegg.

Dette sammenfaller med målsetningen til Groruddalssatsningen som ønsker en utvikling av Grefsenkollen som et mer robust anlegg velkommen, og som ser svært positivt på de ringvirkninger et olympisk anlegg kan skape.

I juli 2015 bestemmer IOC hvor De olympiske og paralympiske vinterleker i 2022 skal arrangeres. Norge er en ledende vinteridrettsnasjon, og vi har ressurser og kompetanse til å gjøre jobben.

Med konseptet «Games in the City» vil vi stå sterkt i den harde internasjonale konkurransen og kanskje klarer Oslo å bringe lekene tilbake til Norge for tredje gang.

Bystyret har bestemt at Oslos innbyggere skal få sin mening om OL-spørsmålet gjennom en folkeavstemning som arrangeres samtidig med stortingsvalget 8-9. september. På våre hjemmesider kan du lese mer om OL-planene.

Les mer om OL-planene på www.OL22.no

Eli Grimsby Eli Grimsby, OL-direktør

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.